Trading

Fonder

Har du ett sparkapital liggandes på ett vanlig sparkonto hos din bank, så gör du med dagens låga (om ens befintliga) ränta endast din bank en tjänst. Dina pengar kommer på detta vis inte att växa. Ett tips som genom åren visat sig säkert i längden är att investera sitt sparkapital i fonder. Detta är säkrare än att investera i aktier. Men det ger ändå en historiskt fin avkastning. Tittar du till exempel på Svenska OMXS30 fonden (som består av en fond med Sveriges 30 största företag), så ser du att den i snitt de senaste åren gett en avkastning på cirka 12%. Fortsätter trenden skulle det göra att dina sparpengar växer med 12% varje år utan att du behöver göra något alls. Och med ”ränta på ränta” kommer du även få mer utdelning i längden, då du även får ränta på din redan intjänade ränta.

PIL

Vi på Cashbloggen kommer regelbundet att uppdatera vår sida med tips om säkra och vinstgivande fonder. För att du skall få ut maximalt av ditt sparade kapital.