Ekonomi

Kreditkort med cashback

(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kortio)

De flesta av oss använder sig idag av betalkort istället för kontanter när vi gör våra vardagliga köp. Gör du också det så finns det flera sätt att ”tjäna pengar” på dina köp. Flera banker erbjuder kreditkort som ger dig ”cashback”. Det vill säga att dom ger dig en viss procent av dina köp tillbaka i antingen pengar, produkter eller resor. Att använda ett vanligt bankkort från din bank ger dig inga förmåner alls. Så varför bara göra din bank en tjänst?

Med flertalet kreditkort kan du få upp till 60 dagars räntefri kredit. Vissa kort är dessutom avgiftsfria, så du lånar mer eller mindre pengar av banken gratis. Många kreditkort erbjuder även reseförsäkring när du betalar din resa med det.

Låter detta för bra för att vara sant? Finns det inga nackdelar med kreditkort?

Jo, det gör det. Varje månad kommer en räkning som du måste betala. Men om du har valt rätt kort och betalar din räkning i tid så finns det bara fördelar. Om du inte vill betala hela din räkning på en gång har du även möjlighet att dela upp betalningen, men då kommer du att få betala ränta på kvarvarande belopp.

En bra sida för att läsa på om olika kreditkort, och cashbackkort i stort, är Kortio. Här kan du jämföra alla olika bankkort och medlemskort med varandra, för att hitta det som passar dig bäst och sparar dig mest pengar. Kortio är en oberoende jämförelsesajt och förutom att jämföra olika kort går det även att beställa ditt nya kort direkt via Kortio.

Ansöker du om kreditkort via Kortio sker endast en kreditupplysning på dig som kund, oavsett hur många banker du ansöker hos. Kortios tjänster är även helt kostnadsfria.

Cashbloggen kommer regelbundet att uppdateras med de bästa tipsen på cashback kreditkort för att du skall hitta något som ger dig den återbäring du vill ha.

Här kan du läsa om Bank Norwegian kreditkort,  Re:member kreditkort och MoreGolf kreditkort