Trading

Passiv inkomst – En guide till copy trading

1304-560-banners-op3_eToro_728_90_SV-SE

Vad är copy trading?

Copy trading är något för dig som inte vill sätta dig in i detaljerna, utan helt enkelt luta dig tillbaka och låta någon annan göra jobbet. Begreppet “Copy trading” betyder helt enkelt att man kopierar någon annans handel, detta sker oftast via ett socialt nätverk. Fördelen med detta är att du med mindre erfarenhet kan välja att kopiera den handel som professionella traders utför! Vi på Cashbloggen föredrar trading-nätverket eToro, som erbjuder just detta. Det finns många sociala nätverk med fokus på trading där användare delar med sig av sin handel, men eToro tar det till nästa nivå, då din handel sker helt automatiskt.

Vad är eToro?

eToro är ett socialt trading-nätverk som erbjuder copy trading. Det finns möjligheter att kopiera handel, eller sköta det på egen hand. Det finns ett brett utbud på handel med aktier, ETF’er, index, råvaror, valuta, och kryptovalutor. Handel sker antingen på datorn webportal eller deras mobilapp.

— Starta ett konto på eToro idag!

Kom igång steg för steg:

1 – Öppna ett konto

Öppna ett konto hos eToro. Detta gör du enklast via denna länk: 

Öppna konto på eToro

2 – Gör en insättning

Sätt in pengar på ditt konto. Lägsta insättning är 50 dollar men vissa traders föreslår ett minsta belopp när du skall följa just deras handel, vi kommer till detta senare.

3 – Hitta traders

Undersök vilka traders du vill följa och kopiera. Detta är det viktigaste steget och det som lägger grunden för din framgång. När det kommer till att välja ut traders erbjuder eToro en mängd olika data att sortera mellan, det är denna data du skall använda för att välja rätt traders.

 • Avkastning över tid – Vi använder endast traders som varit aktiva på eToro minst 12 månader.
 • Handelsaktivitet – Hur aktiv är tradern? Man kan sortera mellan låg, medium eller hög aktivitet. Vi vill helst att traders ligger på medium eller hög handelsaktivitet.
 • Drawdown – Detta är viktigt för att minska risken i din investering och visar den totala nedgången av en traders investeringar och visas i procent (%), antingen på vecko eller dagsbasis. En stor drawdown tyder på att tradern tar hög risk och kan i de flesta fall ses som något negativt. Använd sorteringsfunktionen för att sortera bort traders med hög vecko-drawdown. 

  drawdown
  X% drawdown (DD) på en vecka.
 • Avkastning – Vad har tradern lyckats uppnå över tid? Här är det intressant att titta på traderns avkastingsdiagram; Är vinsterna konstanta eller innehåller diagramet en uppåt spik?. Vi letar efter traders som gör konstanta vinster över tid.

  pilar.png
  Vi letar efter traders som gör konstanta vinster över tid.
 • Fördela risken – Som i alla investeringar vill vi inte “lägga alla ägg i samma korg” – Sprid risken genom att hitta 3-5 traders att fördela ditt kapital på.
4 – Kopiera traders och sätt stoploss

Följ en trader genom att trycka på “Copy” – Här väljer du hur stor del av ditt kaptial du vill följa denna trader med. I detta skede erbjuder eToro ytterligare ett verktyg för att reducera risk. Välj hur mycket ditt investerade belopp får minska i värde innan du automatiskt av-följer tradern. Här gäller det att hitta en bra nivå då investeringarna behöver spelrum att arbeta på, ett bra tips är att titta på drawdown och nyttja den informationen för att sätta gränsvärdet.

5 – Luta dig tillbaka

Sista steget är egentligen att luta sig tillbaka – Här gäller det att ha tålamod och låta dina traders arbeta med ditt kapital. Följ upp resultatet efter en tid och avgör om en trader lever upp till dina förväntningar, om inte, kanske du skall göra om processen och hitta en annan.

nostress

Risk och vanliga misstag

Som alla investeringar innebär all handel risk. Riskera endast det kapital du är beredd att förlora. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Se också upp med vanliga misstag:

 • Fördela risken – Se alltid till att följa 3-5 traders.
 • Följ inte populära traders utan att först göra en analys.
 • Traders med extremt hög avkastning – Detta innebär nästan alltid att tradern i fråga tar extrem risk.

— Starta ett konto på eToro idag!

1304-560-banners-op3_eToro_728_90_SV-SE

%d bloggare gillar detta: