13 Bra Affiliatenätverk i Sverige

av | Sep 15, 2021 | Tjäna pengar | 1 kommentar

Affiliatenätverk i Sverige

För att komma igång med affiliatesmarknadsföring så behöver man hitta ett bra affiliatenätverk. Det finns flera stycken affiliatenätverk i Sverige men alla är olika och vissa har bättre funktioner än andra. Så vilket affiliatenätverk är bäst?

Lista på bra affiliatenätverk i Sverige:

Adrecord

adrecord

Ett mycket bra affiliatenätverk för den svenska marknaden. Adrecord har ca 300 annonsörer anslutna. Det innefattar flera stora märken inom allt från ekonomi till skönhet och hälsa. De har en användarvänlig hemsida så det är lätt att navigera sig och hitta det man söker.

De har ett utbetalningsgräns på 300 kr och är har man inget eget företag så kan man välja Coolcompany eller Gigapay så betalar de in skatter och moms och sedan ut lön. Ett väldigt smidigt och bekvämt upplägg.

Adtraction

adtraction

Adtraction är det bästa affiliatenätverket om man söker annonsörer inom bank och finans. De har ca 300 annonsörer anslutna så det går att hitta andra nischer också. De har en användarvänlig design och det är inga problem att hitta länkar och annonsörer.

Deras utbetalningsgräns är endast 100 kr och de drar automatiskt skatt och arbetsgivaravgifter när utbetalningar sker till privatpersoner. Man behöver alltså inte tänka på sådant utan kan ägna sig helt åt att marknadsföra sina affiliatelänkar.

Adservice

adservice

Planerar man att driva affiliatesajter som riktar sig mot en svensk publik så är Adservice också ett nätverk man bör lägga till i sin portfölj. De har inte en fullt så användarvänlig sida som Adrecord eller Adtraction men det går att hitta bra program snabbt ändå.

Det är dock inte helt lätt att genast bli accepterad utan man måste ha en sida med trafik och en telefonintervju ingår i processen. Adservice är ett seriöst affiliatenätverk och de har en utbetalningsgräns på 1000 kr. Skatter och avgifter får man sköta själv.

Adsninja

adsninja

Adsninja är ett finskt affiliatenätverk men med många svenska annonsörer anslutna. De har en användarvänlig sajt med modern design. De hävdar att de har snabba utbetalningar och höga kommissioner men det har jag tyvärr ännu inte hunnit testa.

Registreringsprocessen är enkel men inte omedelbar. Det tar ett tag innan man får e-mail där man ombeds att beskriva sina affiliatemetoder för att bli godkänd eller inte. Det kan vara värt att testa Adsninja för trots att de har liknande lista med annonsörer som andra svenska affiliatenätverk så finns det också exklusiva annonsörer anslutna.

Awin

awin

Inte ett affiliatenätverk som imponerar. Man måste betala in 50 kr för att bli godkänd och listan med anslutna annonsörer är inte direkt imponerande. Långa utbetalningstider och en hemsida som såg modern ut för tio år sedan ger heller ingen stort förtroende.

Awin bildades när Zanox och Affiliate Window gick samman. Trots många år och stor erfarenhet i branschen så finns det bättre affiliatenätverk i Sverige. De har ca 145 svenska annonsörer anslutna och letar man efter någon specifik annonsör så kan det vara värt att ansluta sig.

Tradedoubler

tradedoubler

Tradedoubler är äldst i gamet och sämst. En ny hyffsad designad hemsida men en anslutningsprocess som antingen är väldigt lång eller oändlig. Support tar veckor att få och sedan händer ingenting. Lite tråkigt faktiskt för de var så stora en gång i tiden.

Jag har svårt att förstå varför de behandlar nya publicister på detta sätt och hur de fortfarande kan finnas kvar då utvecklingen verkat stannat av. Det kan vara värt att ändå testa och se om någon har bättre chans än vad jag hade.

Internationella affiliatenätverk som fungerar i Sverige

Vi lever i en global värld och man skall inte bara stirra sig blind på affiliatenätverk i Sverige. Det är väldigt vanligt att svenskar köper produkter och tjänster från andra länder och det skall man självklart inte missa.

Amazon Associates

amazonassociates

Eftersom Amazon nu har etablerat sig i Sverige kan det vara hög tid att ansluta sig till deras affiliateprogram. Det är dock inga jätteprocent på kommissionerna utan ligger på mellan 1-10% och ofta runt 2-3%. Men med miljontals produkter finns det ju mycket att välj på.

Utbetalningsgränsen är 10$ om man väljer banköverföring eller presentkort. 100$ om man vill ha en check. Det är inte speciellt svårt att registrera sig och man blir genast godkänd när man verifierat sin e-mail.

Cj

cj

Commission Junction är en jätte inom affiliatesmarknadsföring. De har över 3000 annonsörer anslutna till sitt nätverk. Har man en ny hemsida och inte har några försäljningar första halvåret så kan man bli avregistrerad. Det är enkelt att registrera sig men det är en fördel om man redan har en etablerad sajt.

Man kan hitta i princip allt på Cj. Har man en internationell affiliatesajt så skall man absolut ansluta sig till deras nätverk. Det är dock inte alltid så lätt att bli accepterad av alla annonsörer men det finns så många så man hittar altid någon. Utbetalningsgränsen är 50$ till bankkonto.

Clickbank

clickbank

Världens största affiliatenätverk för digitala produkter. Har man en sajt som är nischad mot digitala lösningar så skall man absolut ansluta sig här. Man kan marknadsföra programvara, kurser och e-böcker mm. Inga problem att registrera sig.

Utbetalningsgränsen är lägst 50$ via bankkonto eller check. Man får sköta sina skatteinbetalningar själv men Clickbank tar hand om momsen vilket är bra. Har man en sajt med mycket trafik så kan en försäljning redan spräcka utbetalningsgränsen. Kommissionerna ligger ofta på över 50% vilket är väldigt högt jämfört många andra branscher.

ShareASale

shareasale

ShareASale är ett affiliatenätverk med tusentals annonsörer anslutna inom allt från antivirusprogram till sexleksaker. Användarvänligheten på sajten kan diskuteras och det tar en stund att navigerar sig fram för att hitta annonsörer att ansluta sig till.

Det märks att ShareASale ägs av Awin efter som det kostar 5$ att registrera sig. Det gör att man inte blir jätte positiv. Har man ett konto med bara 25$ och man inte får några försäljningar på ett par månader så försvinner pengarna vilket är dåligt. Utbetalningsgränsen är 50$ till bankkonto.

Rakuten Advertising

rakutenadvertising

Har du en livsstilsblogg eller sajt så är Rakuten Advertising ett bra affiliatenätverk eftersom de har flera annonsörer anslutna i denna nisch. Det är helt gratis att registrera sig och det tillkomme ringa anslutningsavgifter eller liknande.

De betalar ut till bankkonto eller check när man har 50$ på sitt konto. Räkna med att det kan ta upp till 60 dagar innan man får pengarna efter en försäljning insatt på konto. Rakuten Advertising är ett trevligt affiliatenätverk och värt att kolla upp.

Aliexpress Affiliate Program

aliexpressaffiliate

Faktiskt ett bra affiliatenätverk med massor av produkter. Tyvärr är kommissionen oftast max 7% och kan aldrig bli högre än 50$. Så säljer man en vara för 1000$ så får man inte 7% utan 50$. Det gäller att hitta en bra nisch så man ligger nära maxtaket.

Utbetalningsgränsen är minst 15$ men eftersom de har en banköverföringsavgift på 15$ blir det ett nollsummespel. Det tar ca 60 dagar att få pengarna för en försäljning på sitt affiliatekonto. Men när man väl fått det så går utbetalningen överraskande snabbt. Oftast bara en dag.

Ebay Partner Network

ebaypartnernetwork

Detta affiliateprogram har jag ingen direkt erfarenhet av men är värt att ta med på listan då det är så stort att man inte kan lämna det utanför. Att hänvisa besökare till online aktioner kan vara ett lukrativt sätt att tjäna pengar som affiliatemarknadsförare.

I Sverige finns ju Tradera som ägs av Ebay. Deras affiliateprogram finns på Tradedoubler och vill man ansluta sig så får jag önska lycka till att bli verifierad och godkänd snabbt. Tradedoubler har noll support så det kan tyvärr bli svårt.

Att tänka på när man skall börja med affiliatesmarknadsföring

Att lyckas med affiliatesmarknadsföring kräver hårt arbete, extra mycket jobb med affiliatenätverk i Sverige. Det är ingen passiv inkomst eller tjäna pengar snabbt metod utan kräver hela tiden underhåll och uppdateringar. Det kräver också att man är villig att investera i sig själv så att man blir bättre hela tiden.

Kom ihåg att affiliatesmarknadsföring är ett nummer spel. Det handlar om antal program man är ansluten till, ju mer desto bättre. Ju mer nätverk och program man är ansluten till desto högre chans har man att sälja något. Många av de största affiliatemarknadsförarna har hundratals olika annonsörer på sina sajter.

1 kommentar

  1. Daniel

    Detta sparade mig en hel del tid, tack!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...