Bästa distansjobben i Sverige

av | Sep 2, 2021 | Självutveckling | 0 Kommentarer

bästa distansjobben

Jobba hemifrån har blivit ganska vanligt på senare tid av en speciell anledning. Men det gäller inte alla jobb och måste man återgå till jobbet kan det kännas tungt. Då kan ett distansjobb vara lösningen.

De vanligaste distansjobben

Webbutvecklare

webbutvecklare

En webbutvecklare jobbar med att bygga hemsidor, webshoppar och applikationer. Som webbutvecklare sköter du allt från att koda hemsidor och appar till att sätta upp hela ehandelsystem. Det är ett jobb med goda framtidsutsikter och utvecklingsmöjligheter.

För att bli en webbutvecklare krävs ingen universitetsutbildning. Man kan utbilda sig på en yrkeshögskola eller välja privata utbildningar. Det går även att lära sig på sin fritid genom Youtube och liknande sajter. På Udemy kan du köpa billiga kurser för runt 100 kr eller köpa ett årsmedlemskap på Skillshare för $139 och få tillgång till hundratals kurser. Skillshare har även många gratis kurser men de är inte lika innehållsrika.

Grafisk designer

grafisk designer

Som grafisk designer kan du jobba med verktyg som Adobe Illustrator och Photoshop för att designa logos, bokomslag, broschyrer, annonser och andra trycksaker. Du kan även jobba som UX designer och bygga upp en hemsidas eller applikations design.

Grafisk designer är ett brett yrke med flera olika inriktningar. Du kan utbilda dig på en yrkeshögskola, distansutbildning eller välja en högskola. Det är även möjligt att lära sig på egen hand genom onlinekurser. Du kan kolla upp Coursera, Skillshare och Udemy för att få en bättre bild av vad det krävs för att bli en duktig grafisk designer.

Skribent

skribent

Som skribent producerar du texter. Det kan vara allt från ett blogginlägg till en teknisk beskrivning av en produkt. En skribent behöver också vara duktig på research och korrekturläsning. Framtidsutsikterna ser ljusa ut eftersom det behövs nyproducerat textmaterial hela tiden.

För att bli en skribent krävs egentligen ingen speciell utbildning men vill man utveckla sitt skrivande så finns det skrivarkurser och yrkesutbildningar. Man behöver träna upp sig för att skriva bra och det är viktigt att läsa andra skribenters texter och lära sig grundtekniker för att bli bättre.

Social media manager

social media manager

Många företag behöver öka sin synlighet på sociala medier men saknar kompetens och tid. Det är då en  sociala medier specialist verkligen behövs. En social media manager jobbar med PR, marknadsföring och marknadsanalys. Man skall vara väl insatt i hur alla sociala plattformar fungerar, SEO och kommunikation.

För att bli en social media manager kan man utbilda sig inom marknadsföring och kommunikation. Eftersom sociala medier ständigt förändras så får man räkna med att hela tiden kompetensutveckla sig själv, helt på egen hand. Att ha veta hur man marknadsför sig på sociala medier är en viktig kunskap som kan omsättas i pengar.

Supporttekniker

supporttekniker

En supporttekniker jobbar med att hjälpa företag och privatpersoner med dataproblem, programvaruproblem, programsupport och telefonproblem. Detta sker över e-mail, chatt och telefon. För att bli en duktig supporttekniker behöver du ha goda kunskaper inom datateknik och programvara.

Du kan behöva utbilda dig på högskola eller yrkeshögskola eftersom många företag kräver eftergymnasial datautbildning. Har du ett personligt intresse och kunskaper om mjukvara och hårdvara så kan det räcka för att bli anställd eller få uppdrag. Det är aldrig fel att komplettera sina kunskaper med en riktig utbildning.

Distansjobb utan utbildning?

Det finns massor av extrajobb och småjobb som inte kräver någon utbildning men vill man satsa på ett riktigt yrke så bör man utbilda sig. Det går alldeles utmärkt att ta distanskurser eller lära sig genom onlinekurser på egen hand. Även ett extrajobb kräver att man inte är helt grön utan vet ungefär vad man sysslar med.

Extrajobb på distans

Website tester

Du kan tjäna extra pengar på att testa webbsidor och appar. Det innebär att man kollar användarvänligheten , letar efter buggar, om designen är ok och sedan ge feedback. Oftast får man ge feedback i realtid så man behöver en webbkamera och mikrofon för att bli en website testare.

De största sidorna är Usertesting.com och Userlytics.com. Man kan tjäna ca $10 för en 20 minuters period men det är inget heltidsjobb så räkna inte med stora inkomster men som en extrainkomst är det inte fel.

Gigs på Fiverr

Ofta behöver personer på nätet hjälp med småsaker. Kan du designa logos i Photoshop eller skriva bloggtexter så finns det möjligheter att tjäna en slant. Är du sugen på att starta ett gig på Fiverr eller annan gigsite så finns det massor med bra guider på YouTube som hjälper dig att komma igång.

Det är fullt möjligt att tjäna några tusenlappar extra i månaden på Fiverr, men det kommer inte ske direkt och det är fullt möjligt att du måste lägga ner och starta upp nya gigs allteftersom du lär dig mer.

Frihet och flexibilitet med ett distansjobb

Att styra över sin egen tid är oslagbart. Bara att slippa ta sig till jobbet en regnig dag är stor frihet. Men det krävs disciplin och att inte slösa tid på distraktioner. Bara för att man jobbar på distans så innebär det inte att man är ledig. Märker man att man har problem med att jobba hemifrån så är det nog bäst att gå tillbaka till kontoret om möjligt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...