Bästa distansjobben i Sverige

av | Sep 2, 2021 | Självutveckling | 0 Kommentarer

bästa distansjobben

Jobba hemifrån har blivit ganska vanligt på senare tid av en speciell anledning. Men det gäller inte alla jobb och måste man återgå till jobbet kan det kännas tungt. Då kan ett distansjobb vara lösningen.

De vanligaste distansjobben

Webbutvecklare

webbutvecklare

En webbutvecklare jobbar med att bygga hemsidor, webshoppar och applikationer. Som webbutvecklare sköter du allt från att koda hemsidor och appar till att sätta upp hela ehandelsystem. Det är ett jobb med goda framtidsutsikter och utvecklingsmöjligheter.

För att bli en webbutvecklare krävs ingen universitetsutbildning. Man kan utbilda sig på en yrkeshögskola eller välja privata utbildningar. Det går även att lära sig på sin fritid genom Youtube och liknande sajter. På Udemy kan du köpa billiga kurser för runt 100 kr eller köpa ett årsmedlemskap på Skillshare för $139 och få tillgång till hundratals kurser. Skillshare har även många gratis kurser men de är inte lika innehållsrika.

Grafisk designer

grafisk designer

Som grafisk designer kan du jobba med verktyg som Adobe Illustrator och Photoshop för att designa logos, bokomslag, broschyrer, annonser och andra trycksaker. Du kan även jobba som UX designer och bygga upp en hemsidas eller applikations design.

Grafisk designer är ett brett yrke med flera olika inriktningar. Du kan utbilda dig på en yrkeshögskola, distansutbildning eller välja en högskola. Det är även möjligt att lära sig på egen hand genom onlinekurser. Du kan kolla upp Coursera, Skillshare och Udemy för att få en bättre bild av vad det krävs för att bli en duktig grafisk designer.

Skribent

skribent

Som skribent producerar du texter. Det kan vara allt från ett blogginlägg till en teknisk beskrivning av en produkt. En skribent behöver också vara duktig på research och korrekturläsning. Framtidsutsikterna ser ljusa ut eftersom det behövs nyproducerat textmaterial hela tiden.

För att bli en skribent krävs egentligen ingen speciell utbildning men vill man utveckla sitt skrivande så finns det skrivarkurser och yrkesutbildningar. Man behöver träna upp sig för att skriva bra och det är viktigt att läsa andra skribenters texter och lära sig grundtekniker för att bli bättre.

Social media manager

social media manager

Många företag behöver öka sin synlighet på sociala medier men saknar kompetens och tid. Det är då en  sociala medier specialist verkligen behövs. En social media manager jobbar med PR, marknadsföring och marknadsanalys. Man skall vara väl insatt i hur alla sociala plattformar fungerar, SEO och kommunikation.

För att bli en social media manager kan man utbilda sig inom marknadsföring och kommunikation. Eftersom sociala medier ständigt förändras så får man räkna med att hela tiden kompetensutveckla sig själv, helt på egen hand. Att ha veta hur man marknadsför sig på sociala medier är en viktig kunskap som kan omsättas i pengar.

Supporttekniker

supporttekniker

En supporttekniker jobbar med att hjälpa företag och privatpersoner med dataproblem, programvaruproblem, programsupport och telefonproblem. Detta sker över e-mail, chatt och telefon. För att bli en duktig supporttekniker behöver du ha goda kunskaper inom datateknik och programvara.

Du kan behöva utbilda dig på högskola eller yrkeshögskola eftersom många företag kräver eftergymnasial datautbildning. Har du ett personligt intresse och kunskaper om mjukvara och hårdvara så kan det räcka för att bli anställd eller få uppdrag. Det är aldrig fel att komplettera sina kunskaper med en riktig utbildning.

Distansjobb utan utbildning?

Det finns massor av extrajobb och småjobb som inte kräver någon utbildning men vill man satsa på ett riktigt yrke så bör man utbilda sig. Det går alldeles utmärkt att ta distanskurser eller lära sig genom onlinekurser på egen hand. Även ett extrajobb kräver att man inte är helt grön utan vet ungefär vad man sysslar med.

Extrajobb på distans

Website tester

Du kan tjäna extra pengar på att testa webbsidor och appar. Det innebär att man kollar användarvänligheten , letar efter buggar, om designen är ok och sedan ge feedback. Oftast får man ge feedback i realtid så man behöver en webbkamera och mikrofon för att bli en website testare.

De största sidorna är Usertesting.com och Userlytics.com. Man kan tjäna ca $10 för en 20 minuters period men det är inget heltidsjobb så räkna inte med stora inkomster men som en extrainkomst är det inte fel.

Gigs på Fiverr

Ofta behöver personer på nätet hjälp med småsaker. Kan du designa logos i Photoshop eller skriva bloggtexter så finns det möjligheter att tjäna en slant. Är du sugen på att starta ett gig på Fiverr eller annan gigsite så finns det massor med bra guider på YouTube som hjälper dig att komma igång.

Det är fullt möjligt att tjäna några tusenlappar extra i månaden på Fiverr, men det kommer inte ske direkt och det är fullt möjligt att du måste lägga ner och starta upp nya gigs allteftersom du lär dig mer.

Frihet och flexibilitet med ett distansjobb

Att styra över sin egen tid är oslagbart. Bara att slippa ta sig till jobbet en regnig dag är stor frihet. Men det krävs disciplin och att inte slösa tid på distraktioner. Bara för att man jobbar på distans så innebär det inte att man är ledig. Märker man att man har problem med att jobba hemifrån så är det nog bäst att gå tillbaka till kontoret om möjligt.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...

Börja med Affiliatemarknadsföring
Börja med Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett vanligt sätt att tjäna pengar på en onlineverksamhet. Det är ganska enkelt att starta men det är långt ifrån enkelt att börja tjäna pengar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få bättre förutsättningar. Så lyckas man med...