Binance recension och omdöme

av | Sep 25, 2021 | Cryptovalutor, Recensioner | 0 Kommentarer

Binance recension

Binance är en av de största kryptobörserna med över 200 olika kryptovalutor att handla med. I denna recension tar jag  upp vad som är bra och dåligt samt vad man bör tänka på innan man registrerar sig.

Binance överblick:

Binance grundades 2017 av Beijie Technology i Hong Kong efter en lyckad ICO (Initialt kryptovaluta erbjudande) där man lyckades få in 15 miljoner dollar. Binance egen kryptovaluta BNB såldes till en början för $0.1 men har sedan dess ökat med flera tusen procent.

BNB nådde sin hittills högsta kurs den 10 maj 2021 på $686.31. Man kan använda BNB för att köpa andra kryptovalutor och betala för avgifter inom Binance ekosystem.

Efter Kinas övertagande av Hong Kong flyttade Binance sina tillgångar off-shore. De är nu registrerade på flera olika ställen världen över och kan på så sätt undvika att påverkas av en lagstiftning i ett specifikt land.

Binance recension

Jämfört med flera andra Kryptobörser så har Binance låga avgifter. Bara 0.1% när man handlar på spot marknaden. När man växlar pengar till kryptovaluta skiljer sig avgifterna inte så mycket utan ligger på liknande nivåer som hos andra kryptobörser.

Alla Kryptovalutor har egna transaktionskostnader. Skall man sätta in Kryptovaluta från en annan börs eller kryptoplånbok till Binance betalar alltid den som skickar en avgift. Skall man skicka kryptovaluta från Binance förekommer också en avgift som bestäms av vilken kryptovaluta man handlar med.

Behöver man support så får man använda Binance kontaktformulär. Man får räkna med att svaret tar lite tid eftersom antalet handlare på plattformen är enorm. Det finns en Chat också men den ger nästan bara automatiska svar. Supporten är inte världsklass men man får dock alltid svar.

Binance hemsida stöder flera språk varav svenska är en. Det är en fördel att kunna navigera bland menyer och inställningar på sitt eget språk. Hemsidan är professionell och det är inte svårt att hitta dit man skall trots att det finns mängder med olika kategorier och menyer.

Det går att komma igång och handla på några minuter. Man kan sätta in Euro på sitt konto med en VISA överföring. Det tar bara några minuter och sedan kan man köpa och handla med kryptovalutor. Att kunna komma igång snabbt och sätta in pengar snabbt är en av Binance fördelar.

För att bli godkänd och Verifierad krävs att du fyller i ett grundläggande Känn din kund (KYC) formulär och tillhandahåller kopia på identitetshandling och dokument som bevisar att du bor på uppgiven adress, tex. en vanlig faktura med adressen på.

Binance betalningsalternativ

Bankkort och kreditkort

Man kan använda VISA kort och Mastercard för att överföra pengar till sitt konto inom några minuter. Avgiften är 1.8% på korttransaktioner och skall man föra över en större summa pengar är det bättre att göra en banköverföring. Ska man göra en snabb trade är detta alternativ bra. Man kan köpa kryptovalutor som BTC, ETH, ADA och XRP direkt med ett kort utan att behöva konvertera till BUSD eller USDT först.

Det finns andra tredjeparts betalningsalternativ som Simplex och Banxa men de har högre transaktionsavgifter så undvik dom.

Banköverföring

Överföring till Binance från bankkonto sker främst genom SEPA. SEPA används för att föra pengar mellan EU-länder och Euro är det enda betalningsmedlet. Binance har ingen avgift för banköverföring med SEPA.

För att föra över pengar till sitt bankkonto får man använda Advcash eller kortöverföring. Kortöverföring har 1% i avgift. Binance har ingen avgift för överföring till Advcash men de tar i sin tur 0.5% + 5€ när man skall ta ut pengar till sitt bankkonto via SEPA.

P2P- handel

Man kan också köpa och sälja kryptovaluta mellan privatpersoner på Binance marknadsplats. Där finns det många olika betalningsalternativ som PayPal och Skrill. Det är viktigt att vara uppmärksam när man handlar med personer från olika delar av världen så att man inte blir lurad och betalar för mycket.

Verifierade konton på nivå 1 har en uttagsgräns på 2 BTC varje 24 timmar. Verifierade konton på nivå 2 har en uttagsgräns på 100 BTC varje 24 timmar.

Binance handelsplattform

Att handla med kryptovalutor på Binance plattform är ganska enkelt. Man kan välja att handla kryptopar som BTC/USDT eller Fiat/kryptopar som BTC/EUR. Själva marknadsplatsen är användarvänlig och man kan välja mellan grundläggande, klassisk eller avancerad inställning. Grundläggande handel är väldigt enkelt då man bara växlar ett kryptopar direkt i ett simpelt fönster.

Binance spothandel

Spothandel

Spothandel är en typ av direkthandel. Man köper och säljer och affären avslutas omedelbart. De flesta som handlar med kryptovaluta eller vanlig valuta handlar på Spotmarknaden. Binance handelsplattform är en av de bästa och det finns massor av inställningar man kan göra för att analysera och bevaka olika trades.

Marginhandel

Handla med hävstång innebär förenklat att man lånar pengar av Binance för att fördubbla sin insats. Man kan ha en hävstång på upp til 10x pengarna. Denna typ av handel är väldigt riskabel och man kan förlora hela sitt kapital på en enda trade. Handla aldrig med hävstång om du inte vet exakt vad du gör.

Binance Derivat och Terminshandel

Man kan också spekulera på kryptovalutors pris utan att äga några själv. Detta är en avancerad form av handel och kräver att man är insatt. Man kan förlora mycket pengar när priset går emot en och det är svårt att gå med vinst i det långa loppet.

Binance Finans – Tjäna kryptovaluta

Binance finans

Binance Smart Pool

Genom att ansluta sig till Smart Pool ökar man sina chanser att tjäna kryptovaluta. Man kan då som ensam miner ansluta sig till en större mininggrupp och dela alla belöningar. Smart Pool omdirigerar automatisk all Hash kraft till den mest lönsamma kryptovalutan för tillfället. Utbetalningar sker i Bitcoin.

Staking

Staking innebär att man lånar ut sin kryptovaluta för en bestämd årlig avkastning. Man låser fast ett visst belopp under en bestämd tid och med en bestämd ränta. Räntan kan vara ganska hög på vissa kryptovalutor så detta är ett bra sätt att låta oanvända kryptos arbeta. Staking fungerar i princip som ett sparkonto.

Besparingar

Man kan låta sina Stablecoins som USDT och BUSD arbeta för en. Flexibla besparingar ger en flexibel ränta, låsta besparingar ger en fast ränta och aktiva besparingar ger en hög ränta. Väljer man flexibla besparingar kan man ta ut sina kryptos när man vill.

Binance Liquid Swap

Binance har en likviditetspool där man kan tjäna pengar på transaktionsavgifter mellan olika kryptovalutapar.  Binance Liquid Swap har en speciell formel som bestämmer priset på transaktionsavgiften. Genom att bidra med likviditet till Binance ekosystem så belönas man med en del av transaktionsavgiften. Den här videon förklarar det hela bra:

Binance omdöme

Fördelar:

✅ Köpa kryptovaluta snabbt med kortbetalning

✅ Föra över pengar till Binance från bankkonto via SEPA avgiftsfritt

✅ Ta ut pengar snabbt med VISA Direct

✅ Användarvänlig handelsplattform

✅ Många sätt att tjäna kryptovaluta

✅ Har 400+ kryptovalutor listade på sin börs

Nackdelar:

❌ Långsam support

❌ Går inte att ta ut pengar via SEPA direkt från Binance

Binance har klart fler fördelar än nackdelar och det är en bra plattform att köpa och sälja kryptovaluta på. Allting är inte helt perfekt men jämför man man andra konkurrenter så ligger ofta Binance steget före. Använd den här länken och få 10% rabatt på växlingsavgiften när du handlar kryptovaluta på Binance.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...