Så fungerar Copy Trading

av | Sep 2, 2021 | Investera pengar | 0 Kommentarer

Copy Trading

Copy Trading innebär förenklat att man kopierar en annan traders investering. Men det är inte så enkelt som det låter, utan det gäller att följa rätt trader för annars kan man förlora mycket pengar.

Så vad är Copy Trading egentligen?

Copy Trading är en typ av portföljförvaltning. Likt en fondportfölj så stoppar du in pengar och låter sedan andra sköta investeringarna åt dig. Copy Trading kan vara intressant för personer som inte har tid att följa marknaderna själva men som är intresserade av kortsiktiga investeringar med snabba avslut.

Copy Traders handlar oftast i volatila marknader som Forex, Cryptovaluta och Råvaror. Det kan därför vara bra att följa några Traders ett tag och se hur det går för dom innan du investerar. Glöm aldrig att det spelar ingen roll hur mycket de tjänat tidigare, risken finns att man förlorar pengar ändå.

När man investerar i Copy Trading så investerar man i en strategi. När du har kopierat en traders strategi så kopieras alla deras öppnade affärer till ditt konto, och det kapital som du har valt att satsa börjar att arbeta. För att det hela skall anses vara Copy Trading och inte Social Trading måste du kopiera en strategi med hjälp av det automatiska system som tillhandahålls av den plattform som du väljer att använda. Social Trading innebär förvisso att du kopierar andras strategier men du gör det själv och inte automatiskt.

Är Copy Trading så bra som det låter.

Det finns massor med oseriösa sidor som skriver långa recensioner om hur bra det är och hur mycket pengar de tjänar med Copy Trading. Men skall man vara ärlig så får man räkna med förluster och det viktigaste med en trader är inte att maximera vinsterna utan minimera förlusterna. Gör därför en grundlig research innan du ens funderar på att investera.

Men har du viss kunskap om hur daytrading och swingtrading fungerar men ännu inte tagit steget till att öppna några egna trades, så kan det vara bra att ta rygg på en erfaren investerare. Med rätt mindset och research så kan man faktiskt göra bättre resultat genom att kopiera andras trades än att satsa på egen hand.

Här kan du börja med Copy Trading:

Etoro

etoro

Etoro har en användarvänlig panel som är lätt att hitta i. Det är förmodligen den bästa plattformen när det gäller Copy Trading  för nybörjare. De har också en stor community där du kan få tips, hjälp och inspiration.

AvaTrade

avatrade

AvaTrade ger dig tillgång till flera Copy Trading system och du kan enkelt hålla koll på ditt konto med AvaSocial app. Med Metatrader 4 och 5 kan du följa marknaden och i realtid se hur det går för dina trades.

PrimeXBT

primexbt

PrimeXBT har något som de kallar för Covesting och är en investeringsmodul där du kan investera i andra personers trades. De har också en lista med alla top traders så man kan snabbt välja vem man skall följa.

IC Markets

Icmarkets

IC Markets har något som de kallar för AutoTrade. De beskriver det som nästa generations copy trades. Du kan välja och kopiera trades direkt i ditt IC Markets MetaTrader 4 -konto, vilket är ganska smidigt.

Låt dig inte luras av oseriösa Copy Traders

Om du beslutar dig för att testa på Copy Trading så välj en etablerad firma. Det finns massor med skumma sidor som hävdar att de har de bästa automatiska systemen osv. De kräver också att man skall betala en avgift på några tusenlappar för att få tillgång till systemet innan man ens hunnit investera. Välj aldrig en sådan mäklare, det luktar scam.

Copy Trading innebär relativt hög risk och du bör bara investera en liten summa som du har råd att förlora. Många marknader är väldigt volatila och även om du följer en duktig trader så kan snabba svängningar leda till kännbara förluster. Men det kan såklart gå åt andra hållet också.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...