Så fungerar Copy Trading

av | Sep 2, 2021 | Investera pengar | 0 Kommentarer

Copy Trading

Copy Trading innebär förenklat att man kopierar en annan traders investering. Men det är inte så enkelt som det låter, utan det gäller att följa rätt trader för annars kan man förlora mycket pengar.

Så vad är Copy Trading egentligen?

Copy Trading är en typ av portföljförvaltning. Likt en fondportfölj så stoppar du in pengar och låter sedan andra sköta investeringarna åt dig. Copy Trading kan vara intressant för personer som inte har tid att följa marknaderna själva men som är intresserade av kortsiktiga investeringar med snabba avslut.

Copy Traders handlar oftast i volatila marknader som Forex, Cryptovaluta och Råvaror. Det kan därför vara bra att följa några Traders ett tag och se hur det går för dom innan du investerar. Glöm aldrig att det spelar ingen roll hur mycket de tjänat tidigare, risken finns att man förlorar pengar ändå.

När man investerar i Copy Trading så investerar man i en strategi. När du har kopierat en traders strategi så kopieras alla deras öppnade affärer till ditt konto, och det kapital som du har valt att satsa börjar att arbeta. För att det hela skall anses vara Copy Trading och inte Social Trading måste du kopiera en strategi med hjälp av det automatiska system som tillhandahålls av den plattform som du väljer att använda. Social Trading innebär förvisso att du kopierar andras strategier men du gör det själv och inte automatiskt.

Är Copy Trading så bra som det låter.

Det finns massor med oseriösa sidor som skriver långa recensioner om hur bra det är och hur mycket pengar de tjänar med Copy Trading. Men skall man vara ärlig så får man räkna med förluster och det viktigaste med en trader är inte att maximera vinsterna utan minimera förlusterna. Gör därför en grundlig research innan du ens funderar på att investera.

Men har du viss kunskap om hur daytrading och swingtrading fungerar men ännu inte tagit steget till att öppna några egna trades, så kan det vara bra att ta rygg på en erfaren investerare. Med rätt mindset och research så kan man faktiskt göra bättre resultat genom att kopiera andras trades än att satsa på egen hand.

Här kan du börja med Copy Trading:

Etoro

etoro

Etoro har en användarvänlig panel som är lätt att hitta i. Det är förmodligen den bästa plattformen när det gäller Copy Trading  för nybörjare. De har också en stor community där du kan få tips, hjälp och inspiration.

AvaTrade

avatrade

AvaTrade ger dig tillgång till flera Copy Trading system och du kan enkelt hålla koll på ditt konto med AvaSocial app. Med Metatrader 4 och 5 kan du följa marknaden och i realtid se hur det går för dina trades.

PrimeXBT

primexbt

PrimeXBT har något som de kallar för Covesting och är en investeringsmodul där du kan investera i andra personers trades. De har också en lista med alla top traders så man kan snabbt välja vem man skall följa.

IC Markets

Icmarkets

IC Markets har något som de kallar för AutoTrade. De beskriver det som nästa generations copy trades. Du kan välja och kopiera trades direkt i ditt IC Markets MetaTrader 4 -konto, vilket är ganska smidigt.

Låt dig inte luras av oseriösa Copy Traders

Om du beslutar dig för att testa på Copy Trading så välj en etablerad firma. Det finns massor med skumma sidor som hävdar att de har de bästa automatiska systemen osv. De kräver också att man skall betala en avgift på några tusenlappar för att få tillgång till systemet innan man ens hunnit investera. Välj aldrig en sådan mäklare, det luktar scam.

Copy Trading innebär relativt hög risk och du bör bara investera en liten summa som du har råd att förlora. Många marknader är väldigt volatila och även om du följer en duktig trader så kan snabba svängningar leda till kännbara förluster. Men det kan såklart gå åt andra hållet också.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...

Börja med Affiliatemarknadsföring
Börja med Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett vanligt sätt att tjäna pengar på en onlineverksamhet. Det är ganska enkelt att starta men det är långt ifrån enkelt att börja tjäna pengar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få bättre förutsättningar. Så lyckas man med...