Investera i fastigheter via Tessin

av | Uppdaterad Sep 20, 2021 | Investera pengar | 0 Kommentarer

Investera i fastigheter via Tessin

Att tänka utanför ramarna kan löna sig när det gäller investeringar. Genom anrika Tessin kan du investera i fastigheter och få hög avkastning till relativt låg risk.

Crowdfunding är ett koncept som blir allt vanligare och det märks för investeringsplattformen Tessin har en omsättning på ca 25 MSEK och över 50 000 investerare. De gjorde sin börsdebut under första halvåret 2020 på First North. Med tanke på bankens låga sparräntor är det förståeligt att kunder söker andra vägar för att förbättra sin ekonomi.

De senaste åren har varit intensiva, med ökande investeringar i teknisk utveckling – men även flera fastighetsprojekt. Och det lönar sig att ligga i framkant. En investering på 50 000 kronor hos Tessin kan ge så mycket som 13% i avkastning. Hur är det möjligt att få så hög avkastning på investeringar? Att investera innebär alltid en risk, men med säkerställda fastighetslån blir det lite tryggare.

Varför investera i fastigheter via Tessin?

Genom att bygga din egen portfölj kan du sprida riskerna och maximera din avkastning. Att investera i fastigheter har historiskt sett varit en lönsamt och med tanke på den stora efterfrågan på bostäder och industrilokaler kommer behovet knappast avstanna. Fastighetsprojekten är unika och det kan handla om nybygge av småbostäder, renovering och ombyggnad av befintliga lokaler eller en helt ny bostadsrättsförening med attraktivt läge.

Någon annan har en idé och gör hela arbetet med att ansöka om bygglov och bygga. Du hjälper till med en del av finansieringen så att projektet blir möjligt. På så sätt tjänar båda parter på affären och det är det som är själva grundprincipen med crowdfunding. När du investerar i fastigheter genom Tessin har du själv möjlighet att handplocka just de projekt som intresserar dig.

Vem kan investera i fastigheter?

Tessin är en plattform som fungerar lite som en anslagstavla för projekt. Den är gratis att använda, men för att kunna investera krävs att du har ett kapital. Tessin samarbetar med både stora och små aktörer och sedan starten 2014 har bolaget byggt upp ett stort förtroendekapital. Listan över avslutade fastighetsprojekt är lång och här kan du också se löptid, antal investerare och vad den årliga avkastningen har varit.

Fastighetsprojekt kan vara stora och omfatta 13 000 000 kronor, men i andra änden kan du som privatperson investera så lite som 50 000 kronor – och ändå få bra avkastning. Du väljer själv hur mycket du vill investera och vissa väljer att placera högre belopp för att på så vis tjäna mer pengar. Med Tessins särskilda låneportfölj blir det extra enkelt att investera.

Så investerar du via Tessin

Via Tessins plattform kan du undersöka olika projekt och se planer för fastighetsbyggen och renovering. Förutom ritningar, beskrivning och bilder kan du också se en ekonomisk kalkyl för projektet – liksom tidsplan för genomförande. Du kan också se en lista med färdigställda projekt som finansierats genom Tessin. Dessa kan ses som referenser för att investeringssystemet fungerar.

Attraktiva investeringsobjekt är populära och här gäller det att vara snabb. Hittar du inget som känns helt rätt kan du få vänta några veckor på att det optimala projektet ska dyka upp. Det skadar aldrig att skaffa sig extra kunskap kring projektet och vem som ska driva idén och färdigställa bygget. Annat som påverkar är förstås efterfrågan på marknaden och läge.

När du hittat ett bra projekt som du vill investera i kan du reservera andelar i projektet. Efter någon vecka får du utförligare investeringsmaterial hemskickat och kan då ta ställning till om du vill gå vidare. Vill du genomföra investeringen undertecknas ett skuldebrev via en digital signeringstjänst – Scrive. Du signerar med BankID och därefter uppstår juridisk bundenhet. Kapitalet förs sedan över enligt överenskommelse.

Är det riskabelt att investera i fastigheter?

De flesta fastighetsbolag som marknadsförs på Tessins plattform är mindre bolag som behöver skaffa toppfinansiering till sina projekt. Detta kan innebära hög risk och en sådan investering omfattas inte av statlig insättningsgaranti. Du kan utgå från att alla projekt på plattformen anses vara så riskabla att en bank eller kreditinstitut inte skulle bevilja lån.

Men det är just av denna anledningen som investeringen är så lönsam. Tänk på att aldrig investera pengar du inte har råd att förlora. Tänk också på att tiden för återbetalning kan variera och att det kan ske förändringar i tidsplaner och uppstå förseningar i bygget. Du bör därför investera pengar som du kan avvara och som du inte behöver få tillbaka vid en viss tidpunkt.

Även om det kan anses riskabelt att investera i fastigheter på detta sätt finns det sätt att minimera riskerna. Ju mer insatt du själv är när det gäller fastigheter och fastighetsmarknad – desto större möjligheter till trygg och säker avkastning. Om du investerar i flera projekt sprider du också riskerna –

Fem starka skäl att välja Tessin

  1. God avkastning på investeringar
  2. Tydlig plattform med bra överblick över projekt
  3. Enkelt och smidigt att investera
  4. Börsnotering skvallrar om framgång
  5. Avkastning betalas ut kontant – lätt att återinvestera

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...

Börja med Affiliatemarknadsföring
Börja med Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett vanligt sätt att tjäna pengar på en onlineverksamhet. Det är ganska enkelt att starta men det är långt ifrån enkelt att börja tjäna pengar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få bättre förutsättningar. Så lyckas man med...