Investera i Ripple XRP

av | Feb 19, 2021 | Cryptovalutor, Investera pengar | 0 Kommentarer

Ripple XRP coin

Ripple XRP är en intressant cryptovaluta som för stunden handlas för under $1 (0,56). Den låga värderingen beror till störst del av att Ripple ligger i tvist med Amerikanska SEC, men går de segrande ur denna tvist så finns chansen till snabba vinster inom en snar framtid.  

Vad är Ripple XRP? 

Ripple är ett Amerikanskt företag med huvudkontor i San Francisco. Ripples affärsidé är att möjliggöra ett effektivare och snabbare sätt att skicka gränsöverskridande betalningar inom bank och finanssektorn.  Genom att använda Ripples betalsystem så reduceras kostnaderna och transaktionstiderna eftersom inga mellanhänder behövs.  

Ripples xRapid-betaltjänst använder kryptovalutan, XRP, som är baserad på XRP-ledgern. XRP används för att underlätta transaktioner inom Ripple-nätverket. Ripple och XRP används ofta omväxlande, men tekniskt sett är Ripple betalningsplattformen och XRP är en digital tillgång som fungerar oberoende av Ripple. XRP fungerar helt enkelt som huvudvaluta för olika valutor som överförs genom Ripples betalsystem. XRP fungerar också som en källa till likviditet inom nätverket. 

Varför XRP och inte Bitcoin? 

XRP är förmodligen  en väldigt undervärderad cryptovaluta, och man kan just nu köpa på sig ganska många coins till ett lågt pris. Ett Bitcoin kostar över $ 50 000 och det är därför mindre chans att ökningen procentuellt blir lika hög som om man investerar i mindre Altcoins. Det finns dock inget motsatts förhållande mellan Bitcoin och XRP, så man kan inte säga ett någon investering är bättre eller sämre. 

Att handla med cryptovalutor innebär en hög risk och man bör inte investera hela sin portfölj utan se cryptoinvesteringar som alternativa investeringar och komplement till t ex fonder och aktier. Det är därför smart att försöka hitta cryptovalutor likt XRP där man kan köpa några hundrastycken för under 2000 kr. Cryptobranchen är väldigt volatil och kan gå både upp  och ner över 100 % per dag. Så få inte panik och sälj om det går ner, för chansen är stor att det svänger upp lika snabbt igen. 

Hur investerar man i Ripple XRP? 

Lättast är att öppna ett konto hos Binance. Verifieringsprocessen tar cirka en kvart till 20 min och sedan är det bara att börja handla med cryptovalutor. Betalar du med visakort så kan du investera i XRP redan i dag. Processen är jättesnabb och köpet är klart inom en minut, och därefter så syns innehavet på kontot. Väldigt smidigt. 

Gör alltid en riktig analys innan du investerar i kryptovalutor. Gå inte på känsla utan försök hitta uppgifter och historia om den kryptovaluta som du tänkt investera i. En bra sida att besöka är Coinmarketcap som har ett bra prisindex man kan följa. Det finns många scams, men använder du en tjänst som Binance eller liknande så minimeras  risken för att bli lurad. 

Ripple XRP Historiskt 

Ripple grundades 2012 och det högsta värdet hittills är $ 2.28  som uppnåddes i December 2017. Sedan dess har XRP varit i en konsolideringsperiod och priset har fluktuerat mellan ca $ 0.2 –0.8. Det finns dock tendenser på att priset snart går upp.  

Cashbloggens egen investering ligger på 1000 XRP just nu. Vi investerar alltid i alla investeringsobjekt som vi skriver om. Vi är inga finansiella rådgivare, så alla investeringar sker på egen risk. 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...