Investera i Ripple XRP

av | Feb 19, 2021 | Cryptovalutor, Investera pengar | 0 Kommentarer

Ripple XRP coin

Ripple XRP är en intressant cryptovaluta som för stunden handlas för under $1 (0,56). Den låga värderingen beror till störst del av att Ripple ligger i tvist med Amerikanska SEC, men går de segrande ur denna tvist så finns chansen till snabba vinster inom en snar framtid.  

Vad är Ripple XRP? 

Ripple är ett Amerikanskt företag med huvudkontor i San Francisco. Ripples affärsidé är att möjliggöra ett effektivare och snabbare sätt att skicka gränsöverskridande betalningar inom bank och finanssektorn.  Genom att använda Ripples betalsystem så reduceras kostnaderna och transaktionstiderna eftersom inga mellanhänder behövs.  

Ripples xRapid-betaltjänst använder kryptovalutan, XRP, som är baserad på XRP-ledgern. XRP används för att underlätta transaktioner inom Ripple-nätverket. Ripple och XRP används ofta omväxlande, men tekniskt sett är Ripple betalningsplattformen och XRP är en digital tillgång som fungerar oberoende av Ripple. XRP fungerar helt enkelt som huvudvaluta för olika valutor som överförs genom Ripples betalsystem. XRP fungerar också som en källa till likviditet inom nätverket. 

Varför XRP och inte Bitcoin? 

XRP är förmodligen  en väldigt undervärderad cryptovaluta, och man kan just nu köpa på sig ganska många coins till ett lågt pris. Ett Bitcoin kostar över $ 50 000 och det är därför mindre chans att ökningen procentuellt blir lika hög som om man investerar i mindre Altcoins. Det finns dock inget motsatts förhållande mellan Bitcoin och XRP, så man kan inte säga ett någon investering är bättre eller sämre. 

Att handla med cryptovalutor innebär en hög risk och man bör inte investera hela sin portfölj utan se cryptoinvesteringar som alternativa investeringar och komplement till t ex fonder och aktier. Det är därför smart att försöka hitta cryptovalutor likt XRP där man kan köpa några hundrastycken för under 2000 kr. Cryptobranchen är väldigt volatil och kan gå både upp  och ner över 100 % per dag. Så få inte panik och sälj om det går ner, för chansen är stor att det svänger upp lika snabbt igen. 

Hur investerar man i Ripple XRP? 

Lättast är att öppna ett konto hos Binance. Verifieringsprocessen tar cirka en kvart till 20 min och sedan är det bara att börja handla med cryptovalutor. Betalar du med visakort så kan du investera i XRP redan i dag. Processen är jättesnabb och köpet är klart inom en minut, och därefter så syns innehavet på kontot. Väldigt smidigt. 

Gör alltid en riktig analys innan du investerar i kryptovalutor. Gå inte på känsla utan försök hitta uppgifter och historia om den kryptovaluta som du tänkt investera i. En bra sida att besöka är Coinmarketcap som har ett bra prisindex man kan följa. Det finns många scams, men använder du en tjänst som Binance eller liknande så minimeras  risken för att bli lurad. 

Ripple XRP Historiskt 

Ripple grundades 2012 och det högsta värdet hittills är $ 2.28  som uppnåddes i December 2017. Sedan dess har XRP varit i en konsolideringsperiod och priset har fluktuerat mellan ca $ 0.2 –0.8. Det finns dock tendenser på att priset snart går upp.  

Cashbloggens egen investering ligger på 1000 XRP just nu. Vi investerar alltid i alla investeringsobjekt som vi skriver om. Vi är inga finansiella rådgivare, så alla investeringar sker på egen risk. 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...

Börja med Affiliatemarknadsföring
Börja med Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett vanligt sätt att tjäna pengar på en onlineverksamhet. Det är ganska enkelt att starta men det är långt ifrån enkelt att börja tjäna pengar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få bättre förutsättningar. Så lyckas man med...