Jobba hemifrån deltid

av | Uppdaterad Aug 30, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

jobba hemifrån deltid distans

Att jobba hemifrån deltid är en dröm som många har. Men att slippa jobba full tid eller få till ett sådant avtal med chefen är inte alltid så lätt. Så hur gör man om man inte har en förstående chef eller ett jobb som kräver att man är på plats hela tiden?

Jobba hemifrån deltid som egenanställd

jobba hemifrån egenanställd

Att jobba som egenanställd kan du göra även om du är anställd. Det är ett bra sätt att känna på och testa om denna typ av jobb passar för dig. En egenanställning låter krångligt men det är faktiskt inte svårt alls. Det finns flera frilansföretag som hjälper privatpersoner att komma igång.

Du behöver inte momsredovisa eller lägga ner tid på att deklarera. Du fakturerar genom ett frilansföretag och de sköter din redovisning och betalar sedan ut lön till dig, mot en avgift. Avgiften är inte stor och det kan vara skönt att slippa tänka på pappersarbete i början.

Du behöver självklart ha en affärsidé eller ett sidojobb som passar för att vara egenanställd. Det kan vara en blogg, Youtube kanal, affiliatesmarknadsföring, dropshipping, frilans jobb osv. Det är inte säkert att du kan börja jobba deltid omedelbart, utan ha det som plan och jobba hårt mot det målet. Säg inte upp dig innan du fått snurr på din verksamhet.

Jobba hemifrån deltid som anställd

jobba hemifrån anställd

Det är enkelt om du redan jobbar hos en arbetsgivare som är så flexibel. Annars så gäller det att hitta ett nytt deltidsjobb. Bestäm dig för hur mycket pengar du måste tjäna för att klara fasta och akuta utgifter och kolla om det är möjligt att gå ner i arbetstid.

Whereuare.se är en bra sida där man kan söka efter distansjobb. Att jobba heltid eller deltid på distans kan skapa ett trevligare och mindre stressigt liv. Många trivs med denna typ av jobb även om den sociala biten blir mindre.

Är du duktig på att skriva så har du goda förutsättningar att hitta ett deltidsjobb. Kolla denna sida för aktuella sådana jobb. Tänk på att många deltidsjobb är på visstid så söker du trygghet är nog inte ett sådant jobb något att satsa på.

Jobba hemifrån deltid egen firma

jobba hemifrån egen firma

Självklart kan man bestämma över sin egen tid om driver en egen firma. Det gäller bara att man har en sådan omsättning och arbetsbörda så att det är genomförbart. Du har säkert hört talas om Tim Ferris 4-Hour Workweek men för att komma dit krävs det enorma förberedelser och uppoffringar eller en lottovinst.

Har du varit egenanställd ett tag och känner att du vill ta nästa steg så är starta egen firma ett naturligt steg. Att klara av att driva en egen firma ger respekt och din självkänsla och självförtroende kommer förbättras. Med positiv inställning är allt möjligt.

Det finns många guider och kurser online som hjälper dig att komma igång med ditt företag. Nytstartad.se är en bra sida där man kan söka efter information om skatter, bokföring, programvara och mycket mer. Speedledger.se har en gratis starta eget kurs på 15 minuter som kan vara bra att kika på.

Steg för att lyckas:

Utbildning

Behöver du förbättra dina kunskaper eller ny kompetens är det viktigt att utbilda dig. Ofta krävs det inga högskolepoäng eller liknande för att skaffa sig ny information. Kan du engelska så finns det oändligt med information om allt möjligt på tex. Youtube helt gratis.

Man lär sig genom att jobbet men för att komma igång så måste man ha en hel del förkunskaper. Det slutar aldrig bra om man inte vet vad man sysslar med. Att vara verklighetsfrånvänd är ett recept på katastrof när det gäller affärsidéer.

Planera

Planera och strukturera hur du skall genomföra din plan. Det gäller att ha ett slutmål utan delmål, för delmål kan få den effekten att man tappar fart mot slutmålet. Kopiera gärna andra som lyckats men det är viktigt att affärsidéen är din och att du är ensam ansvarig.

Asana har en planeringsapp som är gratis för enskilda användare. Det är ett mycket bra hjälpmedel för att få en överblick av vad som behöver göras. Det kan vara svårt att skriva ner allt för hand i sin kalender och missar man viktiga tidpunkter kan det innebära förlorad inkomst.

Testa

De flesta affärsidéer lyckas aldrig utan det gäller att testa dina idéer utan för stora förluster. Många startar e-handels hemsidor och investerar mycket pengar direkt, men har man inte testat marknaden och lärt sig marknadsföring så kommer det inte bli bra. Börja i liten skala och testa tex. olika annonser, träna på marknadsföring och lär dig SEO mm.

Att starta en hemsida kostar inte mycket och att testa olika kampanjer och utvärdera vad som fungerar och vad som inte fungerar är mycket viktigt. Tryck inte på startknappen innan du har en Formula som fungerar. Med ett bra koncept är chansen att lyckas större.

Gå all in

Man kan inte satsa halvhjärtat om man vill förändra sin livssituation. För att hitta ett deltidsjobb på distans eller skapa ett sådant jobb händer inte över en natt. Det gäller att veta vad man vill och inte bli distraherad eller falla offer för Shiny Object Syndrome.

Att skaffa goda vanor och sedan följa dessa vanor slaviskt är ett lyckat recept. Det tar ca 3 veckor att få en vana att sitta, men det gäller också att inte bli lat och tycka synd om sig själv för då kommer inget bra att hända. Men har du ett brinnande begär att jobba hemifrån deltid och få ett friare liv så finns det ingen anledning att vänta.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...