Jobba hemifrån via dator

av | Sep 30, 2021 | Självutveckling | 0 Kommentarer

Jobba hemifrån via dator

Att jobba hemifrån via dator och mobil är numera vardag för många. Men om man har ett jobb där man måste vara på plats men ändå och drömmer om att jobba hemifrån, hur gör man då?

Jobba hemifrån via dator online

Vill man jobba hemifrån men har ett jobb där det inte är möjligt så måste man tyvärr byta jobb eller försöka få andra arbetsuppgifter. Men har man det som dröm så skall inte tvivel eller rädsla sätta några käppar i hjulet.

Det finns ingen anledning att stressa fram några beslut. Har man rätt magkänsla så vet man redan vad som gäller. Det finns en del saker man skall tänka på innan man tar steget fullt ut och byter karriär så att man slipper överraskningar.

Jobba hemifrån via dator och online är ingen dans på rosor. Det är ensamt och kräver disciplin för det är lätt att bli distraherad och tappa fokus. Det finns också en risk att fritid och arbete flyter samman och det blir svårt att återhämta sig.

Många tror att man bara sitter och slappar i mysbyxor och maskar sig fram när man jobbar hemifrån. Men det är inget normaltillstånd utan många är mer effektiva när de jobbar hemma än på kontoret. Nog med det tråkiga, att jobba hemifrån har såklart många fördelar också.

Jobb där man kan jobba hemifrån via dator

Vanliga traditionella kontorsjobb kan man sköta till stora delar hemifrån via datorn. Det kan vara kundtjänstmedarbetare, administratörer, kommunikatörer eller systemvetare. Många tjänstemän inom industri kan också jobba hemifrån.

Är det ett sådant yrke man drömmer om så får man skaffa sig rätt kompetens och kanske vidareutbilda sig. Men vill man hellre lägga sin tid på att hitta jobb direkt så finns det goda möjligheter att göra det om man är flexibel.

Hitta jobba hemifrån jobb

Webbdesign

En webbdesigner jobbar med att designa hemsidor, appar, logotyper, infographics mm. Det finns massor av olika inriktningar inom webbdesign och man måste inte vara ett proffs för att komma igång och göra enklare uppdrag.

UX-design är ett finare ord för webbdesigner och betyder egentligen att man skall designa saker så att användarupplevelsen och användarvänligheten är i fokus. Det finns kurser som bara kostar några hundralappar inom detta ämne.

Marknadsföring

Nu för tiden tänker man mest på digital marknadsföring och det finns en stor efterfrågan på denna kompetens. För att jobba med marknadsföring bör man ha kunskaper inom SEO och kunna hantera analysverktyg.

Man skall kunna jobba med sociala medier och kunna lansera och analysera kampanjer för att nå bästa resultat. Att kunna göra nyckelordsanalys och köpa webbtrafik på Adwords är ett stort plus.

Programmering

Bra programmerare och systemvetare verkar vara en bristvara och det finns många distansjobb om man behärskar populära kodspråk som JavaScript, Python, C#, Html, Css och SQL. Ibland krävs det högskoleutbildning för att få ett programmeringsjobb men inte alltid. Kan man visa att man är duktig kan det gå vägen ändå.

Som programmerar kan man jobba med mobilutveckling, backendutveckling, frontendutveckling och systemutveckling. Behöver man bättra på sina kunskaper finns det massor med billiga kurser på Udemy och Skillshare.

Säljare

En säljare har numera flera olika namn som Account manager, Key account manager eller säljkonsult. Men när det gäller försäljning så är det inte alltid titeln som säljer bäst utan hur bra man är på att sälja helt enkelt.

Är man en duktig säljare behöver man bara en telefon och dator för att lyckas. Det finns många företag som behöver bra säljare som kan jobba hemifrån. Att kunna jobba hemifrån är en vinstaffär för företaget som oftast bara betalar provision på försäljning och slipper stå med kontorsplats.

Chattoperatör

Man kan jobba med support hemifrån. Genom att chatta med kunder så behöver man inte vara på något kontor utan det kan skötas från var som helst. Det finns inget jätteutbud av chattjobb och lönen är inte jättehög.

Men orkar man med att chatta med besvärliga kunder hela dagarna för runt 25 000 kr i månaden så är kanske friheten att kunna jobba hemifrån mer värd än pengarna.

Andra sätt att hitta jobba hemifrån jobb

Har man fel kompetens för de jobb som är tillgängliga kan man försöka skapa sig ett jobb. Vill man jobba hemifrån via dator utan förkunskaper så finns det några möjligheter ändå men då måste man vara beredd på att lära sig nya saker.

 Affiliatesmarknadsföring

Det är populärt att marknadsföra andras produkter och tjänster och få en andel av försäljningspriset. Men konkurrensen är hård och det krävs mycket jobb för att kunna komma upp i försäljningsvolym. Fast bara för att det är svårt så är det absolut inte omöjligt.

Man kan jobba med Affiliatesmarknadsföring utan en hemsida men det är ändå bra att ha en eftersom ju mer kanaler man har att sprida sina länkar på desto bättre. Att jobba som Affiliate är ett nummerspel där det gäller att ha så många produkter att marknadsföra som möjligt.

Visa annonser

Först måste man starta en blogg eller hemsida för att börja visa annonser. Och några stora annonsintäkter blir det inte direkt. Det gäller att producera innehåll så fort det bara går. Hellre kvantitet än kvalitet i början för att komma igång. De första inläggen på en blogg får sällan någon bra ranking ändå.

Adsense är ett naturligt första steg när man skall börja visa annonser. Men man måste ha väldigt mycket trafik för att kunna leva på Adsense. När man kommer upp ca 10 000 besök i månaden kan man ansluta sig till Ezoic eftersom de betalar bättre än Adsense.

 Dropshipping

Detta koncept är lite mer avancerat och kräver att man skaffar sig lite mer kunskaper innan man drar igång. Shopify är en bra plattform att använda om man skall börja med dropshipping. Där kan man importera produkter direkt till sin hemsida från Oberlo.

Man måste vara beredd på att ge kundsupport och förklara varför leveranstiden är lång om man importerar från Kina. Även returer måste man hantera på något sätt så det är nästan som att ha en egen e-butik. Men trots detta så är dropshipping den mest lönsamma metoden av dessa tre.

Börja jobba hemifrån via dator kräver planering

Kan man inte hitta ett jobba hemifrån jobb direkt så är det en bra idé att planera i förväg. Man kan starta en blogg eller hemsida i förväg och jobba hemifrån på deltid ett tag. Det är ju lika bra att sätta igång nu än att vänta. Ju tidigare man börjar desto tidigare kan man börja tjäna pengar.

Har man möjlighet så är det smart att spara ihop ett överlevnadskapital. Det kan ta lång tid för en blogg eller hemsida att börja generar pengar. Det är väldigt ovanligt att man kan börja leva på sin sajt inom ett år. Det är ganska mycket tid man måste lägga ner för att nå resultat och därför är det lätt att man tröttnar efter ett tag. Att vara uthållig är nyckeln till framgång.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...