Hur mycket kan man tjäna med Adsense?

av | Sep 6, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar med Adsense

Att börja visa annonser på sin blogg eller hemsida är enkelt men att tjäna tillräckligt med pengar för att leva på det är svårt. Adsense är det vanligaste sättet att börja tjäna pengar men hur mycket kan man tjäna med Adsense på riktigt?

När skall man börja posta Adsense annonser på sin blogg?

Det finns inget exakt nummer på hur många artiklar man behöver för att bli godkänd. Har du en äldre blogg med många artiklar och hyffsat med trafik så är det ju bara att sätta igång, men har du en helt ny blogg så det finns egentligen ingen anledning att börja lägga ut annonser innan man kommit upp i ca 40 – 50 artiklar.

När man har en ny blogg så tar det mellan 3 – 6 månader innan trafiken börjar komma igång. Under den tiden är det bäst att producera så mycket innehåll du bara kan för varje artikel har en eftersläpning och ju mer artiklar du har desto snabbare ökar trafik längre fram. Självklart så måste du optimera dina artiklar för sökmotorer.

Hur många pageviews per månad behöver man för att tjäna 1000kr?

Nu kommer jag utgå från en egen nicheblogg inom fritid och hobby. Den bloggen är ca 4 år gammal och har 80 artiklar. Den har mellan 9000 – 13000 sidvisningar per månad vilket inte är några enorma siffror. Den uppdateras ytterst sparsamt med kanske en till två artiklar i månaden.

Bloggens Rpm är ca 125 kr men varier mellan 100 – 200 kr ganska ofta. Många finans och teknikbloggar har högre Rpm men med Adsense så kan man inte förvänta sig några jätteinkomster per 1000 sidvisningar. För att leva på Adsense krävs mycket trafik, men har man mycket trafik så är Adsense inte det bästa alternativet.

Bästa månaden

Den bästa månaden hittills så tjänade nichesidan 2550 kr på Adsense med 12500 sidvisningar. Det är helt uppenbart att det krävs mycket mer kvalitativt innehåll för att den siffran skall gå upp så att man kan tjäna 10 000 kr i månaden, vilket är mitt mål för just den sidan.

Sämsta månaden

Den sämsta månaden hittills var 950 kr med 9000 sidvisningar. Jag började inte med Adsense annonser innan jag hade 60 artiklar på sidan, så jag tjänade över 1000 kr i månaden direkt. Med en ny blogg hade siffran såklart varit mycket sämre.

Fördelar med Adsense

Det är väldigt enkelt att komma igång och man behöver inte jättemycket trafik för att bli godkänd och börja tjäna pengar. Man får pengar utbetalt till valfritt bankkonto och momsen slipper man då det är omvänd moms eftersom pengarna betalas från Google Irland.

Du behöver inte fixa annonsplatser själv om du inte vill, utan det räcker att lägga in en kod och allt sköts automatiskt. Det bästa är att man kan tjäna pengar hela tiden, även när man sover. Jag kallar dock inte Adsense för passiv inkomst eftersom det krävs hårt arbete att bygga upp en riktig blogg.

Nackdelar med Adsense

Annonser är fula och det kan irritera en del besökare. Många använder också annonsblockerare och därför kan inkomsten bli låg trots mycket trafik. Man kan bli avstängd utan veta varför och det kan ta tid att få sitt konto återaktiverat.

Det är svårt att tjäna mycket pengar på Adsense och även om man får flera tusen besökare till sin blogg varje månad kan inkomsterna vara mycket små. För en ny blogg så finns det inget bra alternativ så Google har lite av ett annonsmonopol.

Adsense alternativ

När din blogg har kommit upp i över 10 000 sessioner per månad så kan det vara smart att ansluta sig till Ezoic. De optimerar hur dina Adsense annonser visas med hjälp av maskininlärning och AI. En del användare har rapporterat över 100 % i inkomstökning jämfört utan Ezoic. Funkar bra även för svenska bloggar och hemsidor.

Mediavine och Adthirve är också mycket bra alternativ men då krävs det betydligt mer trafik och din blogg eller hemsida måsta vara av hög kvalitet och gå igenom deras review. Många stora bloggare använder sig av dessa annonsnätverk och tjänar mycket mer än med Adsense.

Därför skall man starta med Adsense

Med Adsense så skapar man en sidoinkomst snabbt. Man börjar tjäna pengar direkt. Även om det är små summor i början så kan man få blodad tand och extra motivation till att skapa ännu mer och bättre innehåll. En eller ett par tusenlappar extra per månad är ju aldrig fel.

Du kan och skall så klart komplettera dina Adsense annonser med affiliatelänkar för att maximera dina inkomster. Man skall inte att tänka för mycket om man vill tjäna pengar online. Satsa bara och går det inte som du vill så ändra tillvägagångsätt och försök igen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...