Hur mycket kan man tjäna med Adsense?

av | Sep 6, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar med Adsense

Att börja visa annonser på sin blogg eller hemsida är enkelt men att tjäna tillräckligt med pengar för att leva på det är svårt. Adsense är det vanligaste sättet att börja tjäna pengar men hur mycket kan man tjäna med Adsense på riktigt?

När skall man börja posta Adsense annonser på sin blogg?

Det finns inget exakt nummer på hur många artiklar man behöver för att bli godkänd. Har du en äldre blogg med många artiklar och hyffsat med trafik så är det ju bara att sätta igång, men har du en helt ny blogg så det finns egentligen ingen anledning att börja lägga ut annonser innan man kommit upp i ca 40 – 50 artiklar.

När man har en ny blogg så tar det mellan 3 – 6 månader innan trafiken börjar komma igång. Under den tiden är det bäst att producera så mycket innehåll du bara kan för varje artikel har en eftersläpning och ju mer artiklar du har desto snabbare ökar trafik längre fram. Självklart så måste du optimera dina artiklar för sökmotorer.

Hur många pageviews per månad behöver man för att tjäna 1000kr?

Nu kommer jag utgå från en egen nicheblogg inom fritid och hobby. Den bloggen är ca 4 år gammal och har 80 artiklar. Den har mellan 9000 – 13000 sidvisningar per månad vilket inte är några enorma siffror. Den uppdateras ytterst sparsamt med kanske en till två artiklar i månaden.

Bloggens Rpm är ca 125 kr men varier mellan 100 – 200 kr ganska ofta. Många finans och teknikbloggar har högre Rpm men med Adsense så kan man inte förvänta sig några jätteinkomster per 1000 sidvisningar. För att leva på Adsense krävs mycket trafik, men har man mycket trafik så är Adsense inte det bästa alternativet.

Bästa månaden

Den bästa månaden hittills så tjänade nichesidan 2550 kr på Adsense med 12500 sidvisningar. Det är helt uppenbart att det krävs mycket mer kvalitativt innehåll för att den siffran skall gå upp så att man kan tjäna 10 000 kr i månaden, vilket är mitt mål för just den sidan.

Sämsta månaden

Den sämsta månaden hittills var 950 kr med 9000 sidvisningar. Jag började inte med Adsense annonser innan jag hade 60 artiklar på sidan, så jag tjänade över 1000 kr i månaden direkt. Med en ny blogg hade siffran såklart varit mycket sämre.

Fördelar med Adsense

Det är väldigt enkelt att komma igång och man behöver inte jättemycket trafik för att bli godkänd och börja tjäna pengar. Man får pengar utbetalt till valfritt bankkonto och momsen slipper man då det är omvänd moms eftersom pengarna betalas från Google Irland.

Du behöver inte fixa annonsplatser själv om du inte vill, utan det räcker att lägga in en kod och allt sköts automatiskt. Det bästa är att man kan tjäna pengar hela tiden, även när man sover. Jag kallar dock inte Adsense för passiv inkomst eftersom det krävs hårt arbete att bygga upp en riktig blogg.

Nackdelar med Adsense

Annonser är fula och det kan irritera en del besökare. Många använder också annonsblockerare och därför kan inkomsten bli låg trots mycket trafik. Man kan bli avstängd utan veta varför och det kan ta tid att få sitt konto återaktiverat.

Det är svårt att tjäna mycket pengar på Adsense och även om man får flera tusen besökare till sin blogg varje månad kan inkomsterna vara mycket små. För en ny blogg så finns det inget bra alternativ så Google har lite av ett annonsmonopol.

Adsense alternativ

När din blogg har kommit upp i över 10 000 sessioner per månad så kan det vara smart att ansluta sig till Ezoic. De optimerar hur dina Adsense annonser visas med hjälp av maskininlärning och AI. En del användare har rapporterat över 100 % i inkomstökning jämfört utan Ezoic. Funkar bra även för svenska bloggar och hemsidor.

Mediavine och Adthirve är också mycket bra alternativ men då krävs det betydligt mer trafik och din blogg eller hemsida måsta vara av hög kvalitet och gå igenom deras review. Många stora bloggare använder sig av dessa annonsnätverk och tjänar mycket mer än med Adsense.

Därför skall man starta med Adsense

Med Adsense så skapar man en sidoinkomst snabbt. Man börjar tjäna pengar direkt. Även om det är små summor i början så kan man få blodad tand och extra motivation till att skapa ännu mer och bättre innehåll. En eller ett par tusenlappar extra per månad är ju aldrig fel.

Du kan och skall så klart komplettera dina Adsense annonser med affiliatelänkar för att maximera dina inkomster. Man skall inte att tänka för mycket om man vill tjäna pengar online. Satsa bara och går det inte som du vill så ändra tillvägagångsätt och försök igen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...