Köpa en färdig hemsida

av | Sep 15, 2021 | Självutveckling | 0 Kommentarer

köpa färdig hemsida

Att köpa en färdig hemsida kan vara en snabb och enkel väg framåt. Men det finns en del saker att tänka på innan man spenderar sina surt förvärvade slantar. Utan en plan så kan det bli väldigt mycket dyrare än det var tänkt.

Hur skall man köpa en färdig hemsida?

Det beror helt och hållet på vilken budget man har. Det finns webbutvecklare som bygger jättefina hemsidor med perfekt användarvänlighet och med SEO optimerade sidor. Men har man inte tiotusentals kronor att investera så är det bättre att hitta billigare alternativ.

Billigaste sättet är att besöka Fiverr och hitta en säljare som bygger svenska sidor. Där kan man hitta priser från ca 2000 kr och uppåt. Har man absolut inga kunskaper i hur man bygger en hemsida så är det faktiskt ganska billigt att få en färdig designad hemsida för det priset.

Det finns även en del webbyråer i Sverige som har ganska vettiga priser. Dock runt 3000 kr plus moms. Billigare än så här är det svårt att hitta en färdig designad hemsida för. Tycker man det är dyrt så finns inget annat sätt än att lära sig själv.

Att tänka på när man köper en färdig hemsida

När man köper en färdig hemsida så ingår väldigt lite innehåll eller inget alls. Vill man ha innehåll på sin sida får man betala extra för det, göra det själv eller använda sig av en skribent. Att köpa en komplett hemsida på svenska är lite trixiare men om man letar på tex. Facebook sidor eller forum kan man få kontakt med personer som vill sälja.

Det är också viktigt att man vet hur man uppdaterar hemsidan med nytt material eftersom vidare support inte alltid är kostnadsfri. Det behövs alltså grundläggande kunskaper i hur man driver en hemsida även om man köper en färdig hemsida.

Köp bara till fastpris. Löpande kostnader kan bli väldigt kostsamt eftersom det kan ta mer tid än vad som är sagt. Att Bygga en professionell hemsida är en tidskrävande process och det uppstår alltid små problem som måste felsökas.

Fördelar med att köpa en färdig hemsida

Man slipper ju lägga ner tid på att bygga själv. Då kan man lägga sin energi på att skapa innehåll eller på att promota sin hemsida. Att låta andra göra det man kanske inte är bäst på skapar ju tid över till att göra det man är bra på.

Har man ett litet företag så är tid ofta en bristvara. Då kan det vara mycket billigare att outsourca jobbet att bygga en hemsida än att lägga ner sin dyrbara tid. Är man en nybörjare på att bygga hemsidor kan man snabbt hamna i problem som tar timmar att lösa. Den tiden är inte säkert att alla har.

Nackdelar med att köpa en färdig hemsida

Det kan vara svårt att beskriva hur man vill ha det tillräckligt detaljerat för att få precis den design man vill ha. Att man blir 100% nöjd är ganska ovanligt så man får vara medveten att det kan krävas en hel del justeringar som kan kosta extra.

Det är sparsmakat med innehåll. Ofta får man kanske en startsida och några få undersidor men vill man ha mer så kostar det extra. Det stora problemet med att köpa en färdig hemsida är alla extra kostnader som kan dyka upp. Det gäller att ha detta med i planeringen.

Andra sätt att köpa en färdig hemsida

På sajter som Wix och Weebly kan man skapa en professionell hemsida med hjälp av hemsidemallar och andra smidiga verktyg. På Wix kan man få en personlig hemsida med kundtjänst dygnet runt för 8.50 euro i månaden. Weebly tar från 6 dollar för ett liknande upplägg. Ganska billigt för en hemsida som inte tar många timmar att bygga.

Har du planer på att starta en webshop så finns det inget bättre alternativ än Shopify. Då får man en komplett helhetslösning. Hemsidan bygger man väldigt lätt med Shopify’s drag-and-drop Website builder. Priset är från 29$ i månaden. Med tanke på att man får en e-butik med alla funktioner är det inte dyrt.

Köp en färdig hemsida på auktion

Flippa.com finns det möjlighet att köpa kompletta hemsidor som redan är etablerade och har en viss inkomst varje månad. Det finns få svenska hemsidor till salu och man får räkna med pris på 2500$ och uppåt för en etablerad svensk hemsida. Är man ute efter engelska sidor kan man fynda och få en komplett business för några hundra dollar.

Det går också att köpa etablerade hemsidor på tex. frilanssajter som Upwork, Freelancer och Fe International. Att köpa etablerade hemsidor är inte helt riskfritt. Man måste göra en egen analys och research så man inte köper något med falska siffror eller dåliga recensioner.

Vad skall man välja egentligen?

Skall du bara bygga en personlig blogg och tjäna lite extra pengar så tycker jag det är bäst att göra allt själv och ta den tid det tar att lära sig, eller hitta någon på Fiverr som gör det billigt. Det är svårt att hämta hem investeringen annars.

Vill du starta en webshop så är Shopify det bästa alternativet. Att göra det själv eller lägga ut jobbet är antingen väldigt tidskrävande eller kostsamt. Annars så går färdiga webshoplösningar i Sverige på tusentals kronor varje månad.

Tänk noga igenom vad du behöver och ha en rimlig budget så kommer du bli nöjdare än om du snålar för mycket. Att köpa en färdig hemsida är ingen dålig idé för det är en tidsbesparing och tid är pengar. Man måste dock skaffa sig lite kunskap i hur man tar hand om sin hemsida annars finns risken att man kan vårda sin investering.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...