Köpa en färdig verksamhet?

av | Jan 28, 2022 | Tjäna pengar, ehandel | 0 Kommentarer

köpa en verksamhet

Att köpa en färdig verksamhet online behöver inte kosta miljontals kronor. Det finns faktiskt möjligheter att hitta guldkorn för några tusenlappar och är man villig att satsa lite så kan man bli egenföretagare snabbt utan egen affärsidé.

Var kan man köpa en färdig verksamhet online?

Flippa

Flippa är den ledande plattformen för att köpa och sälja färdiga verksamheter. Där kan man hitta färdiga hemsidor som generar pengar för 100 dollar och uppåt. Även svenska hemsidor finns till försäljning.

Flippa grundades 2009 och har sedan starten förmedlat över 300 000 verksamheter över hela världen. Med 3 miljoner användare så finns det stora möjligheter att både sälja en verksamhet eller hitta en till bra pris.

EmpireFlippers

EmpireFlippers är ett av Amerikas snabbast växande företag och är en stor konkurrent till Flippa. Tyvärr hittar jag inga svenska hemsidor till försäljning och inga verksamheter under 20 000 dollar var till försäljning.

De grundads 2013 i Los Angeles och är ett så kallat an Inc. 500 company. De har sedan starten förmedlat verksamheter för över 200 miljoner dollar. Letar du efter premium verksamheter så är EmpireFlippers ett bra ställe.

FE International

FE International är ett globalt företag med kontor i bl.a. New York och London. De grundads 2010 och är ett Inc. 5000 company. De fokuserar främst på att förmedla lite mer exklusiva verksamheter som Saas och ecommerce sajter.

Deras hemsida är krånglig att navigera och behöver verkligen en modernisering. Men är du seriöst ute efter en lite större verksamhet så kanske FE International är något att titta närmare på. Dock krävs det en större plånbok.

BizQuest

BizQuest är en plattform där man kan köpa färdiga verksamheter som både finns online eller fysiskt. Letar man efter en verksamhet som är internetbaserad är inte denna plattform det första valet. Men det går att hitta hemsidor till försäljning, så det är värt att ta en titt.

BizQuest grundades redan 1994 och är därmed den äldsta plattformen på denna lista. Deras hemsida är ganska lätt att navigera och man hittar snabbt det man letar efter. Tyvärr är prisnivån på det mesta väldigt hög, så några klipp gör man knappast.

Bizbroker24

Bizbroker24 är en plattform som enbart handlar med nätbaserade verksamheter. De har hemsidor till försäljning från stora delar av världen. Tyvärr är deras hemsida jobbig att navigera och användarvänligheten är inte den bästa. Det är svårt att hitta det man söker efter.

De grundades 2009 och har förmedlat hemsidor för över 100 miljon dollar genom åren. Det går säkert att hitta bra objekt här om man orkar leta. Tyvärr finns det inga svenska hemsidor till försäljning.

Negotiante

Negotiante förmedlar både färdiga hemsidor och domäner. Här kan man hitta helt färdiga verksamheter för några hundra dollar. Det kan säkert finnas några guldkorn här men utbudet är klart lägre än hos t ex. Flippa.

Det är svårt att hitta information om bolaget och allt som finns är ett kontaktformulär så det kan vara smart att göra ytterligare due dilligance innan man spenderar några pengar här. Priserna är dock lägre än hos de andra plattformarna.

Tradera

Tradera kan man inte köpa färdiga verksamheter men det finns en hel del svenska domäner till försäljning. Ett bra domännamn kan såklart ge fördelar om man tänker starta en egen verksamhet. Det kan dock vara svårt att värdera en domän, så betala inte överpris.

Lite synd att det inte finns en plattform som bara förmedlar svenska verksamheter och hemsidor, det borde finnas en ganska stor efterfrågan. Med bara en domän så måste man ju ändå börja om från noll och fylla hemsidan med innehåll.

Se upp för Scams

Det är lätt att bli lurad om man köper en verksamhet utan att göra en tillräcklig research. Är priset för bra för att vara sant, så är det så. Att försöka göra jätteklipp är förenat med stor risk att köpa en uppblåst hemsida med falska siffror.

Kolla alltid upp domänen så att den inte är svartlistad, inte har massor med skräplänkar som pekar mot den och att inte besökarantalet är skapad med bottrafik. Det är viktigt att man kräver tillgång till domänens Google Analytics och Search console data. Är denna data inte tillgänglig skall man aldrig köpa en färdig hemsida.

Fördelar med att köpa en färdig verksamhet

Man slipper ju att göra allt förarbete och därför kan man börja tjäna pengar direkt. Har man inte orken att dra igång något nytt men ändå vill driva en egen verksamhet så är det väldigt bra att kunna köpa. Det är också möjligt att snabbt tjäna igen sina pengar, göra verksamheten ännu bättre och sedan sälja den igen till ett högre pris.

Nackdelar med att köpa en färdig verksamhet

Det är svårt att se in i framtiden och en vinstdrivande verksamhet kan snabbt bli olönsam om förutsättningarna ändras. Det kan finnas kunskapsgap som behöver tätats och domänens popularitet kan tappa i auktoritet. Det krävs vissa tekniska kunskaper att driva en verksamhet, saknas det så blir det väldigt dyrt att köpa in.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...