7 kreativa sätt att tjäna pengar

av | Sep 22, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

kreativa sätt att tjäna pengar

Med lite kreativitet och framåtanda kan man skapa sig en sidoinkomst som betalar ut härliga extra pengar varje månad. Det finns många kreativa sätt att tjäna pengar och förslagen nedan kan man genomföra med sin telefon och dator från varsomhelst.

Kreativa sätt att tjäna pengar på nätet:

Använd din röst

Har du en bra sångröst, berättarröst eller radiopratarröst så finns det många möjligheter att tjäna pengar på det. Kan man engelska så ökar ju chanserna att man får fler uppdrag men det går att slå sig fram på svenska också.

Voices.com är en plattform där man kan sälja sin röst till olika aktörer. Det kan vara till reklamfilm, YouTube videor, Animationer, översätta språk och mycket mer. En bra mikrofon kan behövas för att kunna spela in ljud av hög kvalitet.

Kom med kreativa förslag

Är du en idéspruta så kan du tjäna pengar på det. Att komma med goda förslag till företag och organisationer är en färdighet som är eftertraktad. Det bästa med denna metod är att man samtidigt tränar sin idémuskel och kan komma med fler och bättre förslag ju bättre man blir.

Askwonder.com är en sajt där man kan tjäna pengar på att göra research, komma med förbättringsförslag och mäta trender för produkter och tjänster. Det är inte så svårt som det låter och man får bra vägledning i hur man skall genomföra varje uppdrag.

Skapa snygg design

Har du öga för bra design så finns det massor av inkomstmöjligheter. Det kan vara affischer, muggar, T-shirts, klistermärken, musmattor mm. Listan kan bli långa. Kan du skapa dina egna produkter så är det såklart en bra fördel.

På Etsy kan man sälja nästan vad som helst bara man har rättigheter till det man säljer. På Redbubble kan man ladda upp sin egen design och använda den på många olika produkter som man sedan kan tjäna pengar på.

Sälj mobilbilder

Har du lite talang för att ta bra bilder så kan du sälja dom och tjäna lite extra pengar. Det är ganska stor konkurrens i denna bransch men här får man jobba enligt kvantitetsprincipen, ju fler bilder man tar desto högre är chansen att man säljer någon.

Foap.com kan man ladda ner en app och sedan börja fylla sitt konto med bilder. Man kan tjäna 5$ per bild men räkna inte med stora inkomster här. Det är en bra sidoinkomst men väldigt svårt att ta till nästa nivå.

Skriv noveller

Kan du skriva guider, utbildningsmaterial eller noveller så finns det flera sätt att tjäna pengar på det. Folk vill lära sig nya saker eller läsa korta berättelser om allt möjligt. Det bäst med en e-bok är att den kan säljas om och om igen.

Amazon Kindle är världens största plattform för att sälja och köpa e-böcker. Här skall man definitivt ladda upp sitt material för att öka chansen till spridning. Skriver man på svenska kan det vara värt att betala någon för att översätta materialet till engelska.

Lös problem

Många företag har uppstartsproblem med nya produkter och tjänster. Men de vill inte skylta med det för den breda massan. Här finns det chans att hjälpa dessa företag att lösa deras problem och komma med nya förslag och få betalt för det.

Ideaconnection.com är en sajt där man kan få uppdrag och betalt för att lösa företags problem. Ibland kan det vara ganska tekniskt svåra problem så denna metod kanske inte är för vem som helst, men är du data och teknikkunnig så är det ett bra sätt att tjäna pengar.

Transkribera ljud och videos

Denna metod kanske inte är den roligaste på listan. Men kan du lyssna på ljudfiler och videofiler och snabbt skriva ner det du hör så kan du tjäna pengar. Man bör kunna skriva på engelska annars kan det bli svårt att hitta tillräckligt med uppdrag.

Transcribeme.com är en populär sajt där man kan hitta transkriberingsjobb. Man kan också översätta texter där men den främsta färdigheten man behöver är att skriva snabbt. De betalar ut ca 15-20$ per ljudtimme vilket innebär i praktiken att det kan ta två timmar att översätta en ljudfil men man får bara betalt för ljudfilens längd.

tjäna pengar på blogg eller webshop

Tips på andra kreativa sätt att tjäna pengar:

Har du inte lust att lägga ner tid på korta uppdrag utan vill starta en helt egen sidoinkomst så är kanske de bästa alternativen att starta en blogg eller webshop. Dessa metoder kräver så klart hårt arbete innan det börjar rulla in några pengar.

Med en blogg kan man tjäna pengar på affiliatesmarknadsföring, visa annonser, sälja sponsrade inlägg, sälja sin egen produkt eller service. Med lite kreativitet så kan man använda en blogg till nästan vad som helst.

Att blogga kan ge en stadig sidoinkomst men man kan inte kalla det för passiv inkomst eftersom man måste underhålla sin blogg annars kommer den att tappa i rankingen och intresset svalna. Om man ser på sin blogg som en business är det lättare att jobba med den seriöst.

Att starta en webshop är ett mer avancerat alternativ men det finns lösningar och bra guider som gör processen mycket lättare. Man har två huvudvägar att gå som liten entreprenör, antingen låter man en lösning som Shopify ta hand om allt eller så tar man kontrollen själv med WordPress och Woocommerce.

Dropshipping är ett sätt att snabbt fylla sin webshop med produkter. Det är dock inte så lätt som en del får det att låta. Långa leveranstider och missnöjda kunder kan bli ett stort problem om man inte väljer rätt leverantör från början. Oberlo och Saleshoo är dropshippingplattformar med massor av produkter att välja bland.

Har du egen tillverkning, egen produkt eller egen service så är det ju lättare att ha kontroll över allt när man inte direkt har med leverantörer att göra i säljskedet. Nackdelen med att välja en helhetslösning som Shopify är att det kostar pengar varje månad och man har inte full kontroll. Lär dig hur WordPress och Woocommerce fungerar för att ta full kontroll över din egen webshop.

Om man inte är kreativ då?

Jag tror inte det har att göra med att man saknar kreativitet utan att viljestyrkan är svag. Man kan träna sin viljestyrka genom att pressa sig att göra små tråkiga saker direkt och inte skjuta dom på framtiden. Bra kost, träning och meditation kan också hjälpa till att sänka stressnivån i kroppen vilket är bra om man vill bli mer kreativ.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...