Viktiga kunskaper för att tjäna pengar på nätet

av | Sep 8, 2021 | Självutveckling, Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Viktiga kunskaper tjäna pengar på nätet

För att börja tjäna pengar på nätet behöver man samla på sig kunskaper. Utan rätt kunskaper är det stor risk att man misslyckas och förlorar sina investerade pengar. Det är viktigt att trycka på startknappen men man måste ladda batteriet med rätt kunskaper, annars blir det ingen start.

Hur svårt är det att tjäna pengar på nätet?

Det finns ingen magisk formel eller snabbkurs som gör dig rik över en natt. Det finns inte heller någon mindfulnessövning eller manifesteringsteknik som får dig att hamna i harmoni med universum. För att lyckas eller misslyckas krävs handling.

Det svåra med att tjäna pengar på nätet är att vara tillräckligt uthållig och konsekvent. Det handlar inte om motivation eller tur, utan att man verkligen gör det som krävs. Många pratar om ”take action” men det behövs förarbete och kunskapsinhämtning för att gör det.

Hur kan man lära sig tjäna pengar på nätet?

Man kan inte lära sig allt men det är bra om man ökar sin allmänbildning och siktar in sig på några specialområden där man blir expert. För att spara pengar och utöka sin kunskapsbank kollar vi in ett par kompetenser som är bra att lära sig.

Copywriter

Copywriter

Att köpa textmaterial eller manus till en hemsida, podd eller video kan bli väldigt dyrt. Därför är det viktigt att man förbättrar sina skrivkunskaper och skapar eget orginalinnehåll samtidigt som man håller kostnaderna nere. Att kunna uttrycka sig och få ner sina tankar på ett papper är kanske den viktigaste kunskapen för att tjäna pengar på nätet.

För att bli bättre på att skriva skall man börja läsa mer böcker, läsa på faktasajter, följa intressanta bloggar och studera akademiskt innehåll. Med mer allmänbildning blir det lättare att veta vad man skall skriva. Orden kommer nästan automatiskt efter ett tag.

Att låta andra personer läsa det man skrivit är också viktigt. Att få konstruktiv kritik är guld värt om man vill förbättra sig. Det finns skrivarsajter och skrivarkurser som kan ge snabbare hjälp än om man försöker lära sig alla tekniker själv.

Man måste underhålla sitt skrivande hela tiden. Skrivarmuskeln förtvinar ganska snabbt och behöver tränas för att bibehålla sin effektivitet. Att starta en egen blogg kan var ett perfekt sätt att öva sig och samtidigt stärka skrivarmuskeln.

SEO

SEO

Att veta hur man sökmotoroptimerar en hemsida eller artikel är många gånger helt avgörande. Utan trafik till sin hemsida spelar det ju ingen roll om man skriver bra. SEO är inte rocketscience som tur är utan det finns vissa saker som man snabbt kan lära sig.

Identifiera nyckelord. Man måste veta vilket eller vilka nyckelord som man skall sikta in sig på. Kolla upp nyckelorden på Google Keyword Planner. Har ett nyckelord noll trafik så är det smart att byta nyckelord. Det här är en bra guide som visar hur man optimerar en artikel.

Gör din hemsida sökmotorvänlig. Det finns verktyg som kan hjälpa dig att identifiera problem och förbättringsmöjligheter. En hemsida som är dåligt optimerad kan förlora mycket potentiell trafik helt i onödan. Här är några steg du kan ta för att börja optimera din hemsida på egen hand.

Inlänkar (backlinks) är en viktig del av SEO. För att få länkar till sin hemsida måste man vara aktiv. Det kan handla om att skriva gästinlägg på bloggar, publicera så bra material att folk vill länka till det, skriva pressmeddelande osv. Man kan också bygga länkar på forum, profilsidor och kommentarer men de är av sämre kvalitet.

Webbdesign

Webbdesign

Att kunna bygga en hemsida själv är en stor kostnadsbesparing. Det kan låta svårt men med WordPress så kan du vara igång på några timmar. Det finns massor med färdiga templates och plugins man kan använda. Det finns också oändligt med guider på nätet.

Vill man kunna ändra på vissa saker är det bra att lära sig lite Html och Css. Det är inget måste för att starta en WordPress sida, men kan vara till stor hjälp om man vill förbättra sidans design. Kan du designa och göra en hemsida precis som du vill har du kommit långt.

Kan du göra enkla och stilrena logos i tex. Photoshop så slipper du betala någon för det. Det är ju inte jättedyrt att hitta en logodesigner på Fiverr, men ofta så kan man göra bättre jobb själv. För mer avancerade logos blir kostnaden högre.

När man skall välja ett WordPress tema är det viktigt att välja rätt tema. Du vill vara säker på att temat har en stor community och uppdateras löpande. Divi är ett sådant tema med ett helt ekosystem knutit till sig. Med Divi builder kan du designa allt från en stilren blogg till en avancerad webshop. Med fel tema kan en enkel WordPress uppdatering ställa till med stora problem.

Marknadsföring

Marknadsföring

För att få mer besökare till en sajt behöver man marknadsföra den. Det billigaste sättet är att använda sig av social medier som Instagram, Facebook, YouTube, TikTok osv. Att lära sig marknadsföring på sociala medier tar lite tid men vinsten kan vara klart värt det. Det finns bra kurser på Udemy och Skillshare.

Man kan även marknadsföra sin sajt på bloggar, kataloger och forum. Genom att gästblogga på sidor inom samma niche så kan man få rätt målgrupp direkt till sin sida. Kataloger och forum är inte lika effektiva men bör ändå ingå i en marknadsföringsstrategi.

Man kan köpa trafik men för att inte slänga bort sina pengar behöver man först lära sig hur det fungerar. Man måste ha en plan, göra en grundlig research och veta hur man skall optimera sina annonser för bäst resultat. Vet man hur man skall köpa trafik så har man en värdefull kunskap.

Ett nyhetsbrev är smart att fixa när besökarantalet börjar växa. Då kommer besökare till sidan efter varje utskick, men överdriv inte utskicken utan begränsa dom till max 2 i månaden. Att använda sig av flera olika marknadsföringsstrategier är viktigt för att få så många besökare som möjligt.

Skapa och redigera Video

Skapa och redigera Video

Detta är egentligen ett helt eget område, men vill man nå nästa nivå inom marknadsföring så skall man inte utesluta detta. YouTube har gått om Google och är nu världens största sökmotor. Vill man lära sig mer om detta så kika in på Udemy och Skillshare eller kolla gratiskurser på YouTube.

Har man scenskräck så kan man ändå göra egna videos. Man behöver inte visa sig utan man kan använda sig av slides eller miljöbilder och sedan bara lägga till sin röst. Det finns massor med knep man kan använda för att göra bra och snygga videos.

Hur mycket kostar det att börja tjäna pengar på nätet?

För att seriöst satsa på detta behöver man en domän och ett webbhotell. Startkostnaden är runt 1000 kr men det plockar till med bra teman och lite andra verktyg. Ca 3000 kr skall man räkna med första året. Det är 250 kr i månaden, vilket är extremt billigt för att start en affärsverksamhet.

Många tror eller tycker att ett onlinejobb inte är ett riktigt jobb, och tror man det så har man redan gett upp. Men som du märker krävs det hårt arbete för att börja tjäna pengar på nätet och är man inte villig att gå all in så kommer det att sluta där man började. Det är ingen passiv inkomst där man kan sitta på en strand och smutta på en drink.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...