Pengar är energi

av | Aug 27, 2021 | Självutveckling | 0 Kommentarer

Pengar är energi

Man blir inte lycklig av pengar säger alla som har pengar. Men är det verkligen sant? Livet blir ju helt klart lättare om man har pengar även om man inte kan köpa lycka med pengar. Men vad är pengar egentligen?

Därför är pengar energi.

Detta är ju såklart en filosofisk tanke men allt man kan köpa med pengar är skapade ur någon form av energi. Antingen din egen energi genom arbete eller genom någon annans energi. När du investerar och får avkastning så är det tack vare all energi som ett företag lagt ner.

Kredit och pengar.

När ekonomin behöver mer energi så skapas det krediter. Krediter är luft och blir endast till riktig energi när någon jobbar och börjar betala tillbaka kreditbeloppet. Man kan säga att krediter är en väg till framtida energi, men som man kan få tillgång till direkt.

Utan krediter så skulle samhället aldrig kunnat utvecklas som det gjort. Om du inte kan ta lån för att köpa ett hus eller starta ett företag, så skulle du förmodligen aldrig göra det. Att spara pengar är bra men om alla skulle spara skulle ekonomin krympa och förtvina. Därför är det mycket viktigt att det finns tillgång till krediter.

Dopad ekonomi

Riksbanken kan trycka nya pengar som sedan lånas ut via banker till privatpersoner och företag. Men även om det kan verka som att pengar bara skapas ur ingenting så är det en sanning med modifikation. Pengar måste på ett eller annat sätt alltid betalas tillbaka för det finns ingen gratis energi.

Det bästa med lite dopad energi i svaga tider är att ekonomins hjul kan snurra vidare utan att tappa för mycket kraft. Men de krediter som skickas in i systemet försvinner inte. Allt måste betalas tillbaka och antingen gör man det själv genom att jobba och driva företag eller så får alla vara med och betala genom inflationen.

För att någon skall bli rik måste någon vara fattig?

Denna skröna har säkert många hört men den är inte sann. Eftersom pengar är energi så kan vi alla använda vår egen energi och konvertera den till pengar. Bara för att du skapar värde så betyder det inte att någon annan får det sämre. Om många riktar sin energi på bra saker så gör det hela samhället bättre.

Tänk på att inte slösa med din energi. Att ta snabba lån eller ta stora investeringsrisker är väldigt dåligt eftersom det kan sänka din ekonomiska muskelkraft. Energi kan vara jobbigt att skaffa och dopar man sig själv med framtida energi så kan man få stora problem. Det gäller att låna smart med sunt förnuft.

Hur skaffar jag mer energi till pengar?

Tänk på att du måste träna för att bli starkare. Detsamma gäller ekonomi. Det är viktigt att hjärnan mår bra för är hjärnan trög och lat så använder den energin till fel saker. Är man stressad så är det väldigt viktigt att man börjar träna, meditera och äta bättre mat. För att orka skaffa mer pengar måste  kropp och själ vara i balans.

Readers are leaders

Utbilda dig. Jag tänker inte på universitet eller liknande utan lär dig saker hela tiden, resten a livet. Du kan börja läsa böcker, lyssna på poddar och gå onlinekurser inom det område som du vill verka inom och på så vis få mer kunskap som du kan konvertera till energi som sedan blir pengar.

Många personer som är på toppen i samhället läser väldigt många böcker och tidskrifter, det är därifrån ”readers are leaders” kommer ifrån. Vill man nå sina mål så krävs det förmodligen mycket energi och därför måste man träna sin hjärna annars så händer inget. Utan handling så blir det ingen effekt och det gäller även pengar.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...