12 bästa spara pengar appar

av | Uppdaterad Oct 7, 2021 | Spara pengar | 2 Kommentarer

Bäst spara pengar app

Tänker du att du borde spara pengar, men vet inte var du ska börja? Lugn! Här är 12 riktigt bra spara pengar appar som kan hjälpa dig att komma igång. Samtliga är gratis.

Det finns mängder av appar som berör sparande och ekonomi. Vilket du drömmer om en bättre privatekonomi i stort eller vill börja spara på direkten har vi tipsen för dig. Med en app har du alltid tillgång till ekonomisk rådgivning – var du än befinner dig. Det blir enklare att få översikt över din ekonomi och du får konkreta tips på vad du kan spara på och hur mycket pengar du kan spara.

Många säger att man ”tjänar på” erbjudanden och låga priser, men det är inte helt korrekt. Det är mer rättvisande att säga att man sparar pengar, eftersom du slipper betala mer än du måste. De pengar du sparar kan du använda till annat eller sätta in på ett sparkonto där pengarna kan få växa över tid. Att spara pengar genom en gratis spara pengar app är därför en riktigt bra affär!

Bästa appen för att spara pengar

Du är säkert redan bekant med jämförelsetjänster för varor och jämförelsesajter som hjälper dig att hitta bästa lånet. Men hur gör man för att hitta bäst spara pengar app? Först måste du hitta en som har passande nisch för dina köpvanor. Vill du ha en generell spara pengar app, spara pengar app barn, spara pengar till resa app, spara pengar varje dag app, spara pengar på mat app eller app för hur man kan spara pengar tillsammans?

När du har bestämt vilken eller vilka kategorier av appar du vill satsa på gäller det att jämföra olika, för att hitta en som faktiskt fungerar. Ett bra sätt är att jämföra betyg och omdömen för att se vad andra användare tycker om apparna. Eftersom du förmodligen kommer att lägga tid och energi på projektet vill du förstås ha en som är pålitlig och som fungerar bra.

Här är några av de mest populära spara pengar apparna just nu:

 1. Dreams

Vill du spara till din dröm men saknar disciplinen att börja? Appen Dreams hjälper dig att spara till dina drömmar. Ladda ner appen och skapa en dröm, som du sedan sparar till. Du startar enkelt ett separat ”drömkonto” (sparkonto i Ålandsbanken) och loggar in via BankID. Hit förs sedan alla dina sparade pengar över. Hur mycket och hur ofta du vill spara bestämmer du förstås själv.

Betyg på App Store: 4,8/5

Betyg på Google Play: 4,0/5

Dreams spara pengar app

 

 1. Buddy

Alla vet väl att man borde ha en budget, men bara ordet låter vansinnigt tråkigt. Hur ska man göra för att komma igång? Med appen Buddy blir det både enklare och roligare. Nu kan du enkelt skapa en budget och få superkoll på din ekonomi. Ganska snabbt kommer du upptäcka hur du får pengar över som du kan lägga på roligare saker!

Betyg på App Store: 4,5/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Spara pengar app Buddy budget

 

 1. Zlantar

Med appen Zlantar kan du sammanställa dina utgifter, abonnemang och andra fasta kostnader och få bättre överblick över ekonomin. Appen fungerar som en kombination av Tink och Mina Tjänster och den kan även hjälpa dig att säga upp de abonnemang du inte vill behålla. Många betalar dyrt för olika abonnemang de inte utnyttjar, men nu är det alltså slut med det.

Betyg på App Store: 4,1/5

Betyg på Google Play: 3,9/5

Zlantar spara pengar app

 

 1. Opti

Om du vill spara pengar och investera i fonder kan appen Opti vara till stor hjälp. Opti-appen är gratis att använda och gör det enklare att spara. Appen ser till att du sparar i rätt fonder och kan hitta de alternativ som har lägst avgifter. För att komma igång behöver du bara ladda ner appen och svara på några enkla frågor – sen sköter Opti resten. Så enkelt!

Betyg på App Store: 4,5/5

Betyg på Google Play: 4,3/5

Opti spara pengar app

 

 1. Avanza

Många drar sig för att spara i aktier och fonder, men om man tänker långsiktigt är det den sparform som har bäst avkastning. Med Avanzas app är det enkelt att komma igång vilket du är nybörjare eller erfaren. Starta ett gratiskonto och testa att investera i indexfonder – vilket brukar vara en bra start.

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,1/5

Avanza spara pengar app

 

 1. Tiendeo

Spara pengar med Tiendeo. Denna app sammanställer erbjudanden, rabatter och broschyrer i ditt lokalområde. I appen hittar du även en interaktiv karta som hjälper dig att hitta olika butiker. Även om du kan spara pengar genom denna app gäller det att ha självdisciplin – annars kan du lockas till onödiga impulsköp.

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Tiendeo spara pengar app

 

 1. eReklamblad

Tycker du det är jobbigt att hålla reda på reklamblad som dimper ner i brevlådan? Och hur stor är sannolikheten att du har något med dig när du är ute och handlar? Genom appen eReklamblad kan få läsa reklambladen direkt i mobilen – i matbutiken eller var du än befinner dig. De stora matkedjorna är anslutna, men även företag som Rusta, Clas Ohlson och ÖoB.

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,3/5

eReklamblad Spara pengar app

 

 1. Nowo

Tycker du det är svårt att komma igång med sparande så kan appen Nowo vara lösningen. Här kan du snabbspara, autospara eller dagspara med det specialdesignade kreditkortet “No Worries-kortet”. När du sparar pengar förs de över till ett fondkonto hos SEB, vilket generellt ger högre avkastning än ett vanligt sparkonto. Om du är intresserad av att investera i aktier och fonder kan dock Avanzas app vara ett bättre val.

Betyg på App Store: 4,4/5

Betyg på Google Play: 4,1/5

Nowo spara pengar app

 

 1. Refunder

Refunder är något av en klassiker i sammanhanget och när du handlar genom Refunder får du bonus eller återbäring på dina köp. Återbäringen varierar mellan ca 1 – 10 % och den betalas ut i efterhand. Om du brukar handla på nätet – och i synnerhet dyra inköp – kan det vara en bra idé att registrera sig hos Refunder. Det är gratis och du betalar ingenting extra – däremot måste du komma upp i en viss summa innan du kan ta del av återbäringen.

Betyg på App Store: 4,4/5

Betyg på Google Play: 4,5/5

Refunder spara pengar app

 

 1. Mecenat

Som student kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Mecenat ger dig som studerar rabatter och erbjudanden på mängder av produkter och tjänster. Det kan vara specialdeal på elektronik, resor och mobilabonnemang. Du kan också få bra rabatt på gymkort och till exempel 10% hos Apple. För att kunna utnyttja rabatten måste du vara inskriven på högskola eller universitet. Du behöver inte gå program utan det räcker med att du går en kurs.

Betyg på App Store: 4,7/5

Betyg på Google Play: 4,7/5

Mecenat spara pengar app

 

 1. Pricerunner

Den välkända prisjämförelsesajten har numera även en smidig app. Du tjänar på att jämföra priser innan du ska göra ett större inköp och om du är smart tar du för vana att scanna av marknaden och jämföra priser innan du handlar. Tack vare appen är det enklare än någonsin att jämföra priser.

Betyg på App Store: 4,8/5

Betyg på Google Play: Finns ej till Android

Pricerunner spara pengar app

 

 1. PressReader

Är du trött på att betala dyra pengar för tidningsprenumerationer som du knappt utnyttjar? Säg upp prenumerationen genast och signa upp dig på PressReader. Med denna app får du tillgång till färska dagstidningar, morgon- och kvällstidningar (via bibliotek) och du kan läsa dem direkt i din mobil, padda eller dator – helt gratis!

Betyg på App Store: 4,6/5

Betyg på Google Play: 4,4/5

Pressreader spara pengar app

2 Kommentarer

 1. Sam

  Hej! Vilka bra tips 🙂 Vet också att det finns en app som heter getbower eller bower som ska ge pengar på produkter hemma. Typ som man får på PET flaskor fast på allt. Har du fler tips att ge?

  Svara
  • Erik L

   Tack för tipset. Det kommer säkert mer tips i framtiden när nya appar lanseras 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...