Så startar du en sidoinkomst

av | Uppdaterad Sep 14, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

starta en sidoinkomst

Att bygga en sidoinkomst kan vara vägen mot lite ekonomisk trygghet. En sidoinkomst kan också vara vägen till ett heltidsjobb. Så hur börjar man då bygga sig en liten sidoinkomst så snabbt som möjligt?

7 sätt att start en sidoinkomst:

Frilans skribent

frilans skribent

Att skriva är ett bra sätt att starta en sidoinkomst. Det behövs hela tiden textmaterial och de flesta kan lära sig skriva med träning. Det är såklart inget alla gillar att göra men tycker du om att skriva så är det ett jättebra sätt att utöka hushållskassan med.

Det bästa stället att börja sälja sina texter på är Fiverr. Där kan man börja med ett lågt pris och träna sig på kundkontakt och hur man skall skriva på bästa sätt. När man blir varm i kläderna och lärt sig hur en text skall se ut så kan man sätta högre pris och gå vidare till contentor.se eller starta eget.

Affiliatesmarknadsföring

Affiliatesmarknadsföring

Att promota andras produkter och få en viss procent på försäljningspriset är mycket populärt. Men det är inte så lätt som det låter. Det krävs tålamod och mycket kunskap för att lyckas som Affiliate. Eftersom det är väldigt lukrativt så är det ändå värt att lägga tid på det.

I Sverige är Adtraction och Adrecord de största Affiliatenätverken. Det är helt gratis att registrera sig och börja tjäna pengar. De har massor med nischer att välja bland och kan du inte hitta någon så kanske du skall byta nisch eftersom det kan innebära dåligt marknadsunderlag.

Skapa en blogg

Skapa en blogg

Många drömmer om att skapa en blogg och bli ekonomiskt oberoende. Men för majoriteten av bloggare är en blogg helt enkelt en sidoinkomst. Att blogga kräver många blogginlägg och tycker du inte om att skriva så går det att köpa billiga texter på Fiverr.

Det går att blogga gratis men om man är seriös så skaffar man sig en egen domän och webbhotell. Det är inte så dyrt och det går att starta under en tusenlapp per år. En ny blogg kommer inte att få mycket besökare i början men ligger man i så kommer besökarantalet gå upp och då kan man börja tjäna pengar på Adsense.

Börja med dropshipping

dropshipping

Dropshipping är som att driva en egen webshop utan eget lager. Förr var det svårt att hitta produkter och få betalningslösning på plats men tack vare Shopify så har denna process blivit mycket enklare. Med Shopify får man en allt-i-ett lösning. Hemsida och domän, betalningslösning och tillgång till massor med produkter snabbt och enkelt.

Man kan också använda sig av WordPress och Woocommerce för att starta en dropshipping hemsida. Detta kräver mycket mer kunskaper om hur man bygger en webshop och framför allt hur  man gör sin sida säker. Med Shopify slipper man tänka på allt det här.

Bygg och sälj hemsidor

Bygg och sälj hemsidor

Är du duktigt på att bygga hemsidor och fylla dom med bra material så att de drar in lite pengar. Då kan du sälja dom på Flippa eller Tradera. Denna metod passar sig bäst för engelska sidor men det går att sälja svenska sidor också.

Man kan faktiskt köpa en färdig hemsida billigt, fixa till den och sedan sälja den igen med vinst. Tänk på att man kan outsourca allting från logo till säljande texter, så man behöver inte lägga ner en massa tid på att skriva och bygga hemsida.

Bli enkätjägare

Bli enkätjägare

Det här är den lättaste och sämst betalande metoden. Kan var bra att börja med om man snabbt behöver lite pengar. Visst kan man tjäna pengar på enkäter och ligger man i så kan det bli en liten sidoinkomst. Men mer än 50 kronor per dag skall man inte räkna med. Det finns sätt att tjäna mer på enkäter men då behöver man en VPN.

Det finns faktiskt god tillgång på enkäter även för oss i Sverige. Det finns massor av marknadsundersökningsplattformar som man kan registrera sig på. Gör 5 enkäter på 5 olika plattformar per dag och man kan ha runt 5$ på sitt PayPal konto.

Sälj bilder

Sälj bilder

Att sälja bilder är både lätt och svårt. Man måste ju vara någorlunda duktig annars köper ju ingen bilderna. Är man duktig så finns det många ställen där man kan sälja sina bilder. Det kanske inte är mycket betalt per bild, men varje bild kan säljas om och om igen.

Man kan sälja sina bilder på tex. Alamy, Gettyimages och Etsy. Det gäller att vara kreativ och gilla ta fina bilder. Detta är inte för någon som inte har det som hobby utan bara vill tjäna pengar. Det krävs tålamod och engagemang för att tjäna pengar på att sälja bilder.

Varför skall man starta en sidoinkomst?

En sidoinkomst kan betyda extra lyx i vardagen. Det kan betala för resor och semestrar, renoveringar av hemmet och mycket annat. Har man ett tråkigt och outvecklade jobb finns det möjlighet att växla upp sin sidoinkomst till ett riktigt jobb så att man kan säga upp sig.

Man lär sig också mycket om man kan skapa flera olika inkomstströmmar. En sidoinkomst kan vara starten på ett helt nytt liv. Det handlar inte bara om att dryga ut lönen utan också skapa en bättre självkänsla, då man vet att man kan tjäna pengar helt på egen hand.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...