Tjäna mer pengar med bättre vanor

av | Uppdaterad Sep 5, 2021 | Självutveckling, Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna mer pengar med bättre vanor

Många drömmer om att tjäna mer pengar men saknar tillräckligt med kunskaper för att realisera sin dröm. Men det handlar inte om att man är ointelligent eller lat utan att man inte vet hur man skall prioritera sin tid.

Skapa en rutin för att tjäna mer pengar

Glöm motivation och viljestyrka. Det du måste skapa är rätt vanor. Vi är alla människor med känsloliv och koncentrationssvårigheter. Vi har alla lika många timmar per dag och vi utsätts alla för tidsätande distraktioner. Så det man kan göra om livet känns som ett kaos är att börja följa rutiner.

Rutiner är svåra att skapa och följa. Det kan handla om att träna 40 minuter 3 gånger i veckan, läsa ett visst antal böcker i veckan, bli en aktiv investerare, få tid över med familjen, sluta använda svordomar eller inte snooza på morgonen. Men det gäller att börja i liten skala och starta med en rutin i taget. För börjar man ruta in för mycket på en gång så skapar man bara ett nytt kaos.

När man väl börjar skapa vanor och följ rutiner så blir det lättare och lättare. Det tar ungefär 3 veckor att skapa en vana och genom att träna vanemuskeln så blir man mer uthållig och kan addera fler goda vanor till sitt liv.

Ovanor gör att du får mindre pengar över

En ovana som de flesta kämpar med är förhalningar. Jag gör det senare eller det är inte så noga. En annan ovana som sätter käppar i hjulet är ”tycka synd om mig själv syndromet”. När man hela tiden unnar sig och tycker synd om sig själv så kommer verkligheten att bli precis så. Men vänder du på det hela och säger till dig själv: det är inte synd om mig och jag är ansvarig för mitt liv, så kommer din självkänsla att bli mycket bättre.

Låg självkänsla och offermetalitet skapar stress och depression. Det förhindrar en att tjäna mer pengar och utveckla sin livssituation. Det kan sätta stopp för bra investeringar eftersom det känns jobbigt, man orkar inte lära sig att starta en hemsida och en skapa sidoinkomst, inte vågar satsa på nytt jobb även om det jobb man har är pesten eller inte träffa nya inspirerande människor eftersom man inte tycker att man är värdig osv.

Listan kan bli hur lång som helst med bortförklaringar och ovanor. Det är samtidigt sant att man kan ha ett tufft liv med många motgångar och mycket sorg, men man har alltid ett val att göra. Antingen låter man sina missöden äta upp en eller så väljer man att bli starkare just pga. att man har haft det svårt men tagit sig vidare.

Tjäna mer pengar med rätt kunskaper

Alla har olika mål i livet. Du kanske vill vidareutbilda dig för att få ett mer välbetalt jobb, kanske funderar på att starta en sidoverksamhet för att dryga ut lönen eller bli en smartare investerare och öka dina passiva inkomster.

Det gäller att ta reda på vilket mål man har och sedan jobba hårt för att nå det målet. Skippa alla onödiga delmål och satsa allt på att nå ditt slutmål. Delmål är små snubbeltrådar som gör att man kan tappa fart eller bara når halvvägs. När du vet vad ditt mål är det dags att börja samla kunskap och information.

Att tjäna mer pengar är fullt möjligt med rätt inställning. Det är inte lätt, det kommer ta tid och det krävs att man utbildar sig hela tiden. Att misslyckas är vanligare än att lyckas men man skall lära av sin misstag och bli bättre och bättre varje dag. Detta citat tycker jag är bra:

“Most people overestimate what they can achieve in a year and underestimate what they can achieve in ten years.” Bill Gates

En god mental hälsa är viktig när man skall tjäna mer pengar

Att fel sorts mat och för mycket alkohol är dåligt för levern och magen vet nog de flesta, men det är faktiskt lika dåligt för hjärnan. För att vårda sin mentala hälsa måste man därför äta och dricka nyttigt. Tyvärr vill många inte inse att de är fel ute utan fortsätter i samma gamla mönster. De knaprar piller mot sina åkommor men trots det så bli inget bättre utan långsamt sämre.

När man inte är nöjd med sig själv och trött pga. av dålig kost så blir det svårt att tjäna mer pengar. Det är viktigt att inse att lever man ett sådant liv så kommer man inte att attrahera något annat, men börjar du skapa en förändring med bättre vanor så kommer du att attrahera ett bättre liv helt enkelt.

Att börja promenerar några halvtimmar i veckan kan räcka för få ett mycket lyckligare liv och med lite mer lycka i livet så orkar man genomföra saker man annars inte hade gjort. Så för att tjäna mer pengar måste man se till att förutsättningarna blir bättre. Och det gör man med bättre vanor.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...