Tjäna pengar på mikrojobb

av | Mar 1, 2020 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på mikrojobb

Att börja mikrojobba är ett bra sätt att tjäna sina första dollar på nätet. Ett mikrojobb kan liknas vid att frilansa men på en mycket mindre skala. Man skall inte se detta som en heltidssyssla för då finns det bättre saker att lägga sin tid på, men som en bisyssla kan det däremot vara ett trevligt tillskott i hushållskassan.

I Sverige finns det inte någon stor plattform för mikrojobb, men vidgar man sina vyer lite så finns det massor av småjobb som behöver slutförs snabbt. Det kan vara från allt till att gilla en Facebook sida till att skriva små blogginlägg. Så länge man har grundläggande kunskaper i engelska, så kan man mikrojobba.

5 bra plattformar där man kan söka mikrojobb.

Microworkers

Microworkers

Microworkers grundades 2010 och matchar frilansare med uppdragsgivare. Att registrera sig är helt gratis men om du börjar tjäna pengar och vill ta ut dem så tar Microworkers en avgift på 7,5 % till PayPal och 5 % till Payoneer.  Man tjänar från $ 10 i timmen och man kan tjäna mer om man är duktig.

De flesta mikrojobb innebär att man gör data research, transkribera video eller ljud till text, jämförelse av innehåll osv. Det gäller att man gör ett bra jobb för hamnar man under 75 % i rating så får man vänta 45 dagar innan man kan börja mikrojobba igen.

Amazon Mechanical Turk

Amazon Mechanical Turk

Mturk är en gammal plattform för mikrojobb och grundades redan 2005. Här kan man hitta många enkla uppdrag som att gilla en Facebooksida, kommentera på bloggar och följa en Youtube kanal mm. Det finns även lite mer avancerade mikrojobb men mest enklare uppdrag.

Man tjänar ca $ 0.24 per snabbuppdrag som tar max 2 minuter. Lägger man ner lite tid så kan man tjäna $ 6–12 i genomsnitt per timme. Det bästa med Mturk är att man kan logga in och mikrojobba när man har lust eller tid. En kvart om dagen ger ju lite extra i slutet av månaden i alla fall.

Clickworker

Clickworker

Clickworker är också en gammal plattform i branschen som du kanske hört om förut? När man registrerat sig skall man fylla i sin profilsida med språkkunskaper, jobberfarenhet och hobbys. Ju bättre man kan fylla i sin profilsida, desto mer uppdrag kan man få.

Kan du korrekturläsa på engelska, skriva produktbeskrivningar eller fotografera produkter så är Clickworker en bra plats att börja på. Man kan tjäna ca $ 9 per timme och du kan få betalt till PayPal eller ditt bankkonto. Man kan tjäna mer när man jobbat upp sin snabbhet och blivit van med hur plattformen fungerar.

ySense

ySense

ySense hette tidigare ClixSense och det är en plattform som inte bara har små mikrojobb utan också marknadsundersökningar och cashback rewards. Man kan tjäna pengar på att kategorisera bilder, söka på Google och andra liknande simpla jobb.

Är man effektiv och kan slutföra många mikrojobb i veckan så kan man vinna $ 2 – 50 i prispengar. Man kan också tjäna pengar på att värva vänner till deras plattform. Hur mycket man kan tjäna per timme är väldigt individuellt och beror på många faktorer. De betalar ut till PayPal, Skrill och Payoneer.

Rapidworkers

RapidWorkers

Rapidworkers är en lite mindre plattform för mikrojobb. De liknar Mturk och Microworkers en hel del och har liknande jobb. Det finns många väldigt simpla uppdrag som att besöka en hemsida eller registrerar sig på en hemsida. Man tjänar så klart inga stora pengar här men är man snabb på att utföra uppdrag så kan man dra in några dollar i veckan.

Tyvärr så har inte Rapidworkers inte så många mikrojobb tillgängliga om man bor utanför den engelskspråkiga världen. Deras avgift för utbetalningar är på 6 % till PayPal, men gränsen är bara $ 8 så man kan få sina pengar ganska snabbt. Det kan vara värt att kolla in Rapidworkers men kanske lägga huvuddelen av sin tid på de stora plattformarna.

Finns det mikrojobb online i Sverige?

Inte om man är ute efter PayPal pengar. Man kan kanske få några trisslotter hemskickade om man registrerar sig på en marknadsundersökningssida, men något svenskt alternativ till Amazon Mechanical Turk eller Microworkers finns inte. Sverige är en liten marknad för mikrojobb online och därför är det ganska meningslöst att starta någon sådan plattform här.

Vad skall man tänka på om man vill mikrojobba?

Slösa inte bort din tid. Ett mikrojobb skall absolut inte ses som ett deltidsjobb eller liknande utan ett litet komplement till hushållsekonomin. Mikrojobba inte mer en timme per dag, utan lägg din tid på bättre saker som självstudier eller liknande. Se det som något som betalar en mobilräkning eller krognota.

Är man i starten av att skapa sin första hemsida eller blogg och månadsbudgeten är ansträngd, så kan ett mikrojobb vara perfekt för att betala både webbhotell och domän. Det är också ett perfekt sätt att börja sin första tjäna pengar på nätet resa. När de första pengarna når PayPal kontot så är det lätt att man får blodad tand och fortsätter sin resa mot större och mer välbetalda mål.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...