Tjäna pengar på att skriva guider

av | Jan 27, 2022 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på att skriva guider

Välskrivna och utförliga guider behövs alltid och eftersom det finns en efterfråga så kan man också tjäna pengar. Man behöver inte vara någon expert utan det räcker att ha grundläggande kunskaper inom ett ämne och lite hjälp från Google för att börja producera guider.

Hur skall man börja skriva rätt guider?

För det första måste man välja ämnen som många tycker är intressanta. Att skriva om ett eget intresse som nästan ingen annan bryr sig om är att slösa med sin tid. Om någon säger att du skall skriva om något du gillar utan research så är det ett värdelöst förslag.

För att ta reda på om ett ämne är populärt kan man använda sig av Google Trends. Där kan man skriva in t ex. Windows 11 och se hur populärt det är just nu. Du kan snabbt se om ämnet har en stigande eller dalande popularitet.

När du vet att ämne är populärt eller i alla fall inte har en för starkt nedåtgående kurva så är det dags för nyckelordsanalys. Genom att veta vilka sökord som har mest sökningar kan du optimera dina guider så att folk kan hitta dom. Utan rätt sökord kommer ingen att läsa dina guider.

Bra verktyg för att göra en gratis nyckelordsanalys är Google keyword tool och Ubersuggest. Det finns ingen anledning att lägga pengar på ett SEO-verktyg innan du börjat tjäna några pengar online. Man kommer ändå ganska långt utan att spendera pengar.

Var skall jag publicera mina guider?

Man behöver så klart en plattform där man kan publicera sina guider men gör inte misstaget att ge bort dina guider till t ex. Blogger eller Weebly bara för att det är gratis. Du förlorar då upphovsrätten till ditt material. Att bygga en egen hemsida är nästan obligatorisk om man skall tjäna några riktiga pengar på nätet och inte peanuts.

Det finns massor med guider på nätet om hur man bygger en hemsida så det behövs ingen vidare förklaring här. En domän kostar mellan 100–150 kr per år och webbhotell finns från runt 20 kr i månaden. Det är faktiskt ganska billigt och dessa utgifter kan man snabbt tjäna igen.

Det bästa med en bra guide är att nästan alla besökare är intresserade av innehållet och därmed mer benägna att klicka på annonser eller affiliatelänkar. Det är därför mer troligt man kan tjäna mer pengar med en guide jämfört med ett vanligt blogginlägg.

Kan man tjäna pengar på alla guider?

Nej, dåligt skrivna guider eller guider med olagligt innehåll kommer troligtvis aldrig nå några högre placeringar i Googles söksidor. Men så länge du producerar bra guider finns det helt klart möjligheter att tjäna pengar.

Att etablerar en ny hemsida tar lite tid så därför är det viktigt att välja rätt ämnen direkt. Utan en bra research är risken stor att du slösar din tid och inte får betalt för allt jobb du lagt ner. Det är ju inte speciellt kul att jobba gratis.

Ett bra tips är att kolla vilka som ligger högt upp i Googles ranking inom ditt ämne och sedan kopiera hur dom har gjort, utan att plagiera så klart. Man behöver ju inte uppfinna hjulet igen utan kolla hur andra gör och försök sedan göra det bättre.

Hur kan man tjäna pengar på att skriva guider?

Det snabbaste och enklaste sättet att tjäna pengar på en guide är med Adsense. Det är dock smart att inte ansöka för snabbt utan bygg upp din hemsida först och publicera 20 – 30 artiklar först. För att bli godkänd kan hemsidan inte vara alltför tunn på innehåll. Det bästa med Adsense är att man tjänar pengar på alla sidor på en hemsida.

Publicera affiliatelänkar i dina guider kan du börja med direkt men det tar vanligtvis lite längre tid att tjäna pengar som affiliate. Man behöver konkurrera med andra och det räcker inte med att någon bara klickar på länken för att man skall tjäna, de måste också köpa något.

Fördelen med Affiliatemarknadsföring är man kan tjäna mycket mer på ett klick jämfört Adsense. Skriver du t ex guider om elscootrar kan ett klick på en affiliatelänk vara värt 500 kr jämfört med 1 kr på Adsense.

Men den som är smart kombinerar såklart Affiliatelänkar och Adsense för maximerar chansen till att tjäna pengar.

Finns det andra sätt att tjäna pengar på att skriva guider?

Det går såklart att jobba som frilans på te x Fiverr eller liknande och sälja dina tjänster. Kan du skriva bra guider så finns det en efterfråga, även på svenskt material. Som frilansskribent är det möjligt att tjäna från 200 kr och uppåt på en artikel eller guide på 500 ord eller mer.

Duktiga skribenter kan tjäna ganska bra och väljer du detta spår så behövs ju ingen hemsida utan det går att starta direkt helt gratis. Nackdelen är att du ger säljer dina guider för ett fast pris och sedan låter någon annan tjäna återkommande pengar på ditt material.

Guider jämfört med recensioner eller informationsartiklar hjälper läsaren lösa ett problem och det ökar chansen att man får återkommande besök, och återkommande besök betyder mer pengar.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...