Tjäna pengar på etsy utan egen produkt

av | Uppdaterad Sep 1, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på etsy

Du kan tjäna pengar på Etsy utan att ha en egen produkt. Det är faktiskt ganska enkelt och du slipper en massa krångel genom lagerhållning, plats för tillverkning och distribution.

Vad är Etsy?

Etsy är en stor handelsplattform för artister, konstnärer och hantverkare. Är du kreativ och kan skapa dina egna verk så är Etsy en mycket bra marknadsplats för försäljning och marknadsföring. Men är har du inte tid eller lust att skapa dina egna produkter så finns det sätt att få sälja ändå.

Etsy

Tjäna pengar på Etsy med T-shirts

T-shirts? Ja, det låter hur tråkigt som helst men T-shirts säljs för miljarder kronor varje år och marknaden för unik och speciell design är knappast på nergående. På Etsy finns flera försäljare som tjänat hundratusentals dollar på att bara sälja T-shirts.

Om du kollar trenden för T-shirt på Google trends de senaste 5 åren, så är trendlinjen sakta stigande. Det bästa med T-shirts är att det är en förbrukningsprodukt och alla människor behöver nya T-shirtar då och då. Det innebär att man kan sälja samma T-shirt flera gånger till samma kund.

Så kan du tjäna pengar på Etsy utan egen produkt

Det finns flera sätt skapa en unik design utan att lägga ner mycket tid. Enklast är att gå till Fiverr.com och hitta en T-shirt designer som gör jobbet åt dig. Eller gå till Canva.com där det finns färdiga T-shirt mallar som du kan använda genom att ladda upp egna bilder och ändra Text och fonter. Du kan hitta gratis bilder på rawpixel eller pixabay. Gratis är billigt men ibland kan det vara smart att betala någon för att få bäst resultat.

Du kan också skapa ett konto på redbubble och skapa snygga T-shirts där. Redbubble har en egen handelsplattform så du kan börja sälja din grejer där direkt men för att maximera vinsten är det också smart att sälja dina Redbubbleprodukter på Etsy.

Ladda upp dina bilder och produktinfo på Etsy. När någon köper något så loggar du in på ditt redbubblekonto, fyller i köparens namn och adress och betalar. Sedan skickar redbubble varan åt dig till din kund. Du får tillbaka dina pengar + vinst på ditt Etsykonto. Lite jobb men väldigt enkelt.

Med Printful-Etsy integrationen blir det hela väldigt enkelt. Du knyter bara ditt Printfulkonto till Etsy och de sköter all försäljning och utskick åt dig. Esty kräver att din design är unik så chansa inte och kolla noga så att din produkt inte är identisk med någon annans.

Så funkar Printful-Etsy

Väldigt enkelt. Gå till Etsy’s product partner page och klicka på Add a new partner knappen. Välj Printful i listan, välj plats, fyll i en kort beskrivning om varför du vill använda Printful (på engelska). Välj sedan: I don’t have the technical ability or equipment to make it, I design everything myself, they do everything for me. Klicka på Save partner och du är klar.

Logga in på ditt Printfulkonto för att knyta ihop Printful med Etsy. Klicka på Stores-länken, sedan add store och klicka på Connect to Etsy knappen. Du blir automatiskt skickad till ditt Etsykonto(se till att vara inloggad) där du klickar på den blå Allow Access knappen. Nu skall integrationen vara klar. När allt är klart synkar du bara dina produkter på Printful till Esty. Helt automatiskt och väldigt smidigt.

Finns det några alternativ till Printful-Etsy integrationen?

Ja, Printify är också ett bra alternativ som fungerar nästan precis som Printful. Man måste själv testa några plattformar innan man  vet vilken som fungerar bäst för en själv. T-Shirt Gang är också en T-shirt print-on-demand plattform med snabb Etsy-integration.

Vad är det bästa med denna metod?

Du kan starta helt gratis och designa allt själv med kostnadsfria verktyg. Det är perfekt för en nybörjare som vill starta upp en verksamhet i liten skala och träna sig på e-handel och marknadsföring. Det finns mängder med bra Youtubeklipp om Etsy, Printful och Redbubble.

Har du lite investeringskapital kan du låta andra göra det mesta av jobbet åt dig. Du kan också öka din försäljning med betalda annonser. Med Etsy är du inte begränsad till den svenska marknaden utan du säljer över hela världen och med Printful-Etsy integrationen sköts all produktion och leveranser utan att du behöver lyfta ett finger.

Finns det några nackdelar med Etsy.

Nja, det är ju inte bara att ladda upp en design och sedan luta sig tillbaka. Det är viktigt att produktbeskrivningen är optimerad och att du har med de viktigaste etiketterna (tags). Se till att ha ungefär mellan 10 -15 tags till varje produkt.

Väljer du att annonsera på Etsy så kan det snabbt bli dyrt. Du har ingen kontroll över kostnad per klick så din budget kan snabbt ätas upp. Det är viktigt att du studerar och lär dig att skapa annonskampanjer och hur du kan optimera dina annonser allt eftersom. Men börja alltid och testa alla gratis vägar innan du börjar investera i annonser. Du kan ju posta länkar på tex. Instagram och andra gratis kanaler först.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...