Tjäna pengar på etsy utan egen produkt

av | Uppdaterad Sep 1, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på etsy

Du kan tjäna pengar på Etsy utan att ha en egen produkt. Det är faktiskt ganska enkelt och du slipper en massa krångel genom lagerhållning, plats för tillverkning och distribution.

Vad är Etsy?

Etsy är en stor handelsplattform för artister, konstnärer och hantverkare. Är du kreativ och kan skapa dina egna verk så är Etsy en mycket bra marknadsplats för försäljning och marknadsföring. Men är har du inte tid eller lust att skapa dina egna produkter så finns det sätt att få sälja ändå.

Etsy

Tjäna pengar på Etsy med T-shirts

T-shirts? Ja, det låter hur tråkigt som helst men T-shirts säljs för miljarder kronor varje år och marknaden för unik och speciell design är knappast på nergående. På Etsy finns flera försäljare som tjänat hundratusentals dollar på att bara sälja T-shirts.

Om du kollar trenden för T-shirt på Google trends de senaste 5 åren, så är trendlinjen sakta stigande. Det bästa med T-shirts är att det är en förbrukningsprodukt och alla människor behöver nya T-shirtar då och då. Det innebär att man kan sälja samma T-shirt flera gånger till samma kund.

Så kan du tjäna pengar på Etsy utan egen produkt

Det finns flera sätt skapa en unik design utan att lägga ner mycket tid. Enklast är att gå till Fiverr.com och hitta en T-shirt designer som gör jobbet åt dig. Eller gå till Canva.com där det finns färdiga T-shirt mallar som du kan använda genom att ladda upp egna bilder och ändra Text och fonter. Du kan hitta gratis bilder på rawpixel eller pixabay. Gratis är billigt men ibland kan det vara smart att betala någon för att få bäst resultat.

Du kan också skapa ett konto på redbubble och skapa snygga T-shirts där. Redbubble har en egen handelsplattform så du kan börja sälja din grejer där direkt men för att maximera vinsten är det också smart att sälja dina Redbubbleprodukter på Etsy.

Ladda upp dina bilder och produktinfo på Etsy. När någon köper något så loggar du in på ditt redbubblekonto, fyller i köparens namn och adress och betalar. Sedan skickar redbubble varan åt dig till din kund. Du får tillbaka dina pengar + vinst på ditt Etsykonto. Lite jobb men väldigt enkelt.

Med Printful-Etsy integrationen blir det hela väldigt enkelt. Du knyter bara ditt Printfulkonto till Etsy och de sköter all försäljning och utskick åt dig. Esty kräver att din design är unik så chansa inte och kolla noga så att din produkt inte är identisk med någon annans.

Så funkar Printful-Etsy

Väldigt enkelt. Gå till Etsy’s product partner page och klicka på Add a new partner knappen. Välj Printful i listan, välj plats, fyll i en kort beskrivning om varför du vill använda Printful (på engelska). Välj sedan: I don’t have the technical ability or equipment to make it, I design everything myself, they do everything for me. Klicka på Save partner och du är klar.

Logga in på ditt Printfulkonto för att knyta ihop Printful med Etsy. Klicka på Stores-länken, sedan add store och klicka på Connect to Etsy knappen. Du blir automatiskt skickad till ditt Etsykonto(se till att vara inloggad) där du klickar på den blå Allow Access knappen. Nu skall integrationen vara klar. När allt är klart synkar du bara dina produkter på Printful till Esty. Helt automatiskt och väldigt smidigt.

Finns det några alternativ till Printful-Etsy integrationen?

Ja, Printify är också ett bra alternativ som fungerar nästan precis som Printful. Man måste själv testa några plattformar innan man  vet vilken som fungerar bäst för en själv. T-Shirt Gang är också en T-shirt print-on-demand plattform med snabb Etsy-integration.

Vad är det bästa med denna metod?

Du kan starta helt gratis och designa allt själv med kostnadsfria verktyg. Det är perfekt för en nybörjare som vill starta upp en verksamhet i liten skala och träna sig på e-handel och marknadsföring. Det finns mängder med bra Youtubeklipp om Etsy, Printful och Redbubble.

Har du lite investeringskapital kan du låta andra göra det mesta av jobbet åt dig. Du kan också öka din försäljning med betalda annonser. Med Etsy är du inte begränsad till den svenska marknaden utan du säljer över hela världen och med Printful-Etsy integrationen sköts all produktion och leveranser utan att du behöver lyfta ett finger.

Finns det några nackdelar med Etsy.

Nja, det är ju inte bara att ladda upp en design och sedan luta sig tillbaka. Det är viktigt att produktbeskrivningen är optimerad och att du har med de viktigaste etiketterna (tags). Se till att ha ungefär mellan 10 -15 tags till varje produkt.

Väljer du att annonsera på Etsy så kan det snabbt bli dyrt. Du har ingen kontroll över kostnad per klick så din budget kan snabbt ätas upp. Det är viktigt att du studerar och lär dig att skapa annonskampanjer och hur du kan optimera dina annonser allt eftersom. Men börja alltid och testa alla gratis vägar innan du börjar investera i annonser. Du kan ju posta länkar på tex. Instagram och andra gratis kanaler först.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...

Börja med Affiliatemarknadsföring
Börja med Affiliatemarknadsföring

Affiliatemarknadsföring är ett vanligt sätt att tjäna pengar på en onlineverksamhet. Det är ganska enkelt att starta men det är långt ifrån enkelt att börja tjäna pengar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få bättre förutsättningar. Så lyckas man med...