Tjäna pengar på Fiverr

av | Mar 2, 2020 | Tjäna pengar | 1 kommentar

Tjäna pengar på Fiverr

Fiverr är kanske en av de första sajterna inom gig-ekonomin i världen. De grundades 2010 och har växt väldigt snabbt och blivit en gigant inom den internetbaserade mikrojobbs-industrin. Har man kunskaper inom internetbranschen så finns det goda chanser att man kan tjäna pengar på Fiverr.

Så kan du börja tjäna pengar på Fiverr

Man behöver absolut inte vara en expert för att lyckas på Fiverr. Gör man bara ett bra jobb utifrån en smart servicebeskrivning, och inte lovar guld och gröna skogar och levererar en öken så finns det möjligheter att skapa en etablerad service och tjäna pengar kontinuerligt.

Om du kan skriva bra bloggtexter eller är van att arbeta med Photoshop mm, så kan du lansera ditt ”gig” gratis när du känner dig redo. Fiverr har en lättnavigerad plattform och all kontakt med kunder och betalningar sköts där.

Video på hur man startar ett gig!

Hur fungerar Fiverr för oss i Sverige?

Kan man engelska så har man en större marknad men även högre konkurrens. Som svensk kan man starta gig som vänder sig direkt mot den svenska marknaden. Det finns många svenskar som driver sin service på Fiverr och enbart har Sverige som mål.

Det underlättar ändå om man kan engelska eftersom det kan finnas kunder som är intresserade av den svenska marknaden men som inte kan svenska. Sverige har en stabil och köpstark ehandel-marknad jämfört med många andra länder och därför är det mer tryck på oss.

Fiverr Sverige

Svenska resultat på Fiverr

Hur mycket kan man tjäna på Fiverr?

Det varier så klart kraftigt beroende på vad man erbjuder. Man kan tjäna mellan $5 – $10 000 per gig, men har man en nystartad service så är nog $5 – $50 per gig mer rimligt. Det gäller att man kan räkna ut hur lång tid det tar att utföra ett uppdrag, annars så kan man jobba för mycket och tjäna för lite.

Tänk också på att Fiverr tar en serviceavgift på 20 % per sålt gig, så det är mycket viktigt att du räknar med detta eftersom annars kan du tjäna 20 % mindre än du tänkt. Kolla alltid upp konkurrenter och deras service så att du får en prisbild av vad som är rimligt.

Det finns massor med succéhistorier på nätet, men det gäller att vara källkritisk och ta det mesta med en nypa salt. Man skall kallt räkna med att det tar minst några månader innan man får någorlunda rull på sin gig-verksamhet.

Vilka är de bästa nischerna på Fiverr?

Om du har många följare på sociala plattformar eller en blogg med många besökare så kan man tjäna pengar på att ta in sponsrade inlägg eller att nämna något på t ex. Instagram eller Facebook. Det kan tyckas vara lätta pengar men för att nå dit krävs enormt mycket jobb.

Har du ingen stor blogg eller stor följarskara så är populära nischer videoanimation, logodesign, infographics, skriva blogg texter, designa e-bokomslag och produktfotografering. Det finns massor med fler nischer att välja bland och om du letar så finns det säkert något som passar.

Varför skall man satsa på Fiverr?

För att Fiverr är en plattform med redan massor av köpvillig trafik. Frilansare på Fiverr har tjänat över en miljard dollar sedan starten, och då skall man veta att i början så kostade alla gig $5. Konkurrensen är visserligen tuff, men har man en bra service så skall man kunna få några kunder med lite jobb.

Det är nog svårt att skapa en heltidslön genom att bara tjäna pengar på Fiverr, eftersom skattetrycket i Sverige är högt. Men det går säkert att skapa sig en deltidsinkomst om man har fokus och uthållighet.

Finns det några bra alternativ till Fiverr?

Man kan säga att Fiverr är nummer ett och skall man starta en gig-verksamhet på nätet så finns det inga alternativ som är bättre, men det finns såklart andra aktörer som man kan ha som komplement.

Upwork är också en stor spelar online men det krävs lite mer avancerade kunskaper för att kunna hålla igång en service över tid. Tyvärr så kan det bli problem med dispyter om kunden inte är nöjd, och ibland så får man inte betalt även om man gjort ett stort jobb. Därför gäller det att alltid leverera hög kvalitet.

Gigbucks är en liten kopia av Fiverr och där kan man sälja gigs mellan $5 – $50. De har ett ratingsystem och som ny frilansare så kan det vara tufft att ta sig in på deras topplistor. Men du kan skapa hur många gig du vill och det är helt gratis.

Är det ett slöseri med tid att försöka tjäna pengar på Fiverr?

Om man har höga förväntningar och tror att man kan tjäna storkovan snabbt, så är det ett slöseri med tid. Men är man uthållig och har en service som man tror på, så är det inget slöseri med tid. Även om man inte gör succé med sitt första gig, så lär man sig mycket som man kan ha användning för i framtida projekt.

1 kommentar

  1. christoffer

    Hej, jag undrar hur det fungerar med skatten och momsen på fiverr? det blir väl lite som en enskild firma kan jag tänka mig.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...