Tjäna pengar på kryptovaluta

av | Uppdaterad Feb 3, 2022 | Cryptovalutor | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på kryptovaluta

Det går att tjäna pengar på kryptovaluta men då gäller det att minimera riskerna. Innan man börjar investera behöver man ta reda på en del saker och det tar vi en närmare titt på här.

Hur kan man tjäna pengar på kryptovaluta?

Investera

Att köpa kryptovaluta och ”hodl” (hold on for dear life) betyder att man investerar i en kryptovaluta och sedan låter den ligga kvar på sin walllet i hopp om att värdet skall stiga i framtiden. Man säljer alltså inte om värdet går upp eller ner kortsiktigt.

Det är självklart riskabelt att investera för det finns massor med skräpvalutor (shitcoins) som aldrig kommer att öka i värde utan kommer att sjunka över tid. Om man väljer att investera så är det smart att bara välja någon av de största kryptovalutorna för de är oftast minst volatila.

Handla

Att leva på trading är mångas dröm men det är förenat med enorma risker om man inte utbildar sig först. Följ gärna några traders via Copy Trading och pappershandla ett tag. Det är också smart att öppna ett demokonto och testa kunskaperna innan man köper och säljer på riktigt.

Det gäller att lära sig sätt stop loss och bestämma sig för en strategi i förväg. En bra trader kanske tjänar 3% som bäst men samtidigt bara förlorar 1% när det går dåligt. Tänk på att kryptovalutor kan skifta kraftigt i värde under en och samma dag, därför är det viktigt att ha koll på den tekniska analysen och läsa uppdaterade marknadsnyheter.

Staking

Detta betyder att man tjänar ränta på sin kryptovaluta. Man lånar helt enkelt ut sina tillgångar under en viss tid och tjänar en viss procent per år. Räntan betalas ut ungefär en gång i veckan till kontot och man kan återinvestera för bättre ränta på ränta effekt.

Risken med staking är att värdet på kryptovalutan kan sjunka snabbt. Då kan det bli svårt att ta ut sina tillgångar snabbt nog. Man måste också skatta på vinsten från staking. Man kan säkert glida under radarn ett tag men blir det större belopp är det smart att göra rätt för sig.

Mining

När man bryter kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum behöver man en eller flera kraftig GPU:er för nå lönsamhet. Att driva en sådan rigg kräver mycket el och ganska stor investering. Man kan också hyra in sig på ett cloud mining konto men det är lite osäkrare än om man styr allt själv.

Man kan bryta mindre kryprovalutor också som Monero (XMR), Litecoin (LTC) och Dash (DASH). Tänk bara på att binda ditt elpris på en låg nivå, för att bryta kryptovaluta slukar mycket el och det gäller att inte gå med förlust. Det gäller att ha pengar över när elräkningen är betald.

Airdrops

Om man har en kryptovaluta på en kryptoplånbok kan man få gratis tokens skickade till sig utan att man behöver göra något. Detta kan vara ett sätt för ett företag att marknadsföra en ny kryptovaluta och få spridning. Oftast handlar det dock om småsummor och inget man blir rik på.

För att få reda på var och hur man kan tjäna pengar på en airdrop kan man besöka airdrops.io. De listar nya tokens som snart kommer att sändas ut. Det är en bra idé att sälja de tokens man får direkt för de flesta nya kryptovalutor når aldrig marknaden.

Största kryptovalutorna att handla med

De största kryptovalutorna just nu är 1. Bitcoin 2. Ethereum 3. Binance 4. Cardano 5. Solana. Cardano är den lägst värderade krypton bland toppen och är möjligen mest prisvärd just nu. Man kan såklart handla med vilka kryptovalutor man vill, men undvik kryptovalutor som inte finns med på topp 100 listan på coinmarketcap.com

Var kan jag köpa och sälja kryptovaluta?

Binance kan man snabbt köpa kryptovalutor med sitt VISA-kort. Man kan vara igång och handla inom några minuter. Det går också att ta ut pengar via VISA Direct. Avgiften är 1,8% för Visakortsköp. Det finns andar alternativ också men inte lika enkla och snabba.

Kraken, Coinbase, Gate.io och Bitrue är andra populära trading plattformar för kryptovalutor. Det är enkelt att köpa kryptovaluta och så länge man ser till i att skaffa en bra krypto-Wallet som Trustwallet eller Ledger Nano för maximal säkerhet.

Risker med Kryptovalutor

Kortsiktigt är det riskabelt att gå in och köpa kryptovaluta utan rätt analys. Det är alltid svårt att veta när botten eller toppen är nådd och därför vet man aldrig när det är rätt läge att köpa. Stora kryptovalutor är fortfarande väldigt volatila och Bitcoin har t ex rasat 35% på bara någon månad.

Har man dålig impulskontroll eller är väldigt okunnig på hur kryptomarknaden fungerar är det ingen bra idé att investera eller handla med kryptovalutor. Jämfört med Aktier och fonder är kryptovalutor mycket mer svårare att förutse.

Kryptovaluta framtiden?

Banksystemet är trögt och avgifterna kan vara väldigt höga per transaktion. Att skicka pengar kan ta flera dagar och över helger går det inte. Att handla med en kryptovaluta som XRP innebär att en transaktion bara tar någon minut, har väldigt låg avgift och kan ske när som helst på dygnet, även på helger.

Med blockkedjetekniken kommer handeln med pengar att revolutioneras. Man kan inte stoppa utvecklingen oavsett vad man tycker om kryptovalutor. Nya saker sker hela tiden som NFT:er och Metaverse. Det är tråkigt att missa bra möjligheter bara för att man är rädd för ny teknik eller har ogrundat skeptisk mot saker.

Hur saker kommer att utveckla sig är dock inget som någon vet. Inte ens den bästa tradern eller investeraren vet exakt hur framtiden ser ut. Men om man utbildar sig själv så kan man möjligen se vilket håll det pekar åt innan de flesta och det är en rejäl fördel.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...