Tjäna pengar på NFTs

av | Uppdaterad Feb 14, 2022 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja.

Börja tjäna pengar på NFTs

För att börja tjäna pengar på NFTs behöver man en Ethereum-Wallet. Nästa alla transaktioner sker med just Ethereum vilket gör det hela lite enklare än om det var flera olika kryptovalutor att hålla reda på.

En bra Wallet att använda när man skall handla med NFTs är Metamask. Den finns tillgänglig både som en mobilapp och webbläsartillägg. Med Metamask kan man köpa Ethereum för att börja investera i digital konst.

Vad är digital konst?

Digital konst kan vara en bild, en sång eller en video. Med blockkedjetekniken går det skapa helt unika saker så även om någon kopierar tex. en bild tusen gånger så finns det fortfarande bara ett original som går att verifiera.

Att man kan skapa helt unik digital konst är väldigt nytt och har öppnat upp för en ny jättemarknad. Denna marknad är i sin begynnelse och börjar man lära sig hur det fungerar nu så har man ett bra försprång längre fram.

Så här kan man tjäna pengar på NFTs

För att börja samla på sig NFTs kan man öppna ett konto hos opensea.io och sedan ansluta en Ethereum-Wallet till kontot. Här listas massor med ny digital konst som till en början har ett lågt pris. Det gäller alltså att hitta konst som man tror kommer öka i värde.

För att hitta NFTs går man bara till marketplace menyn på Opensea och där finns det massor av olika objekt att välja bland. När man sedan väljer ett objekt skall man kolla igenom egenskaperna (properties) för att se om det är tillräckligt originellt.

Man kan också gå till rarity.tools där många nya projekt listas. Ju tidigare man är att hitta bra projekt desto mer kan man tjäna. Gå till kommande projekt (upcoming) och se om det finns några lovande projekt att investera i.

Gå sedan till ett projekts hemsida och se hur mycket varje ny NFT kostar. Ofta kan man hitta bra pris på tidiga projekt. Förhoppningsvis ökar då dessa NFTs i värde när de lanseras på marknaden. På Opensea finns det ett Floor-pris att hålla koll på.

När man hittar något att satsa på så börjar en process som kallas för Minting. Alltså det präglas nya NFTs inom ett visst projekt. Varje nypräglad NFT får vissa egenskaper men man vet inte från början hur originell en NFT blir så det är alltid en chansning.

Vem köper NFTs?

Man kan nästan jämföra en NFT med ett frimärke eller samlarkort eftersom det på liknanden sätt finns originella exemplar som samlare väldigt gärna vill komma åt. Men man vill ju inte riskera hur mycket som helst på en spekulationsmarknad.

Det är också viktigt att tänka på att när man säljer en NFT måste det också finnas en köpare. Det fungerar inte som på en börs där en marknad har likviditet. Man kan säga att sälja en NFT är som att sälja ett konstverk på nätet.

Skapa egna NFTs

Är man lite kreativ så kan man skapa egen digital konst och tjäna pengar. Man kan rita i Photoshop eller något annat bra program, svårare än så är det inte. Men det är ju viktigt att folk gillar det man gör så en research är viktig att göra först.

Ett bra ställa ett börja sälja sina egna NFTs på är rarible.com. Det är en ganska enkel process. Man laddar bara upp sitt konstverk, namnger det och ger det en liten beskrivning. Tänk bara på att det kostar lite grann att lansera en NFT så det är viktigt att ha lite Ethereum i sin Wallet för att gå vidare.

En sak som är mycket bra med egenskapade NFTs är att man tjänar royalties på alla framtida försäljningar. Är man aktiv och skapar mycket konst så kan det bli en bra passiv inkomst. Man väljer själv hur många procent man vill ha i royalties, men ta inte i för högt max 20% är en bra fingervisning. Man vill ju inte skrämma bort spekulanter.

Andra ställen att köpa och sälja NFTs

Zora.co är en decentraliserad marknadsplats för NFTs. Det är en ny marknadsplats som har som mål att låta innehållskaparna ta tillbaka kontrollen över sitt arbete från de stora aktörerna.

Superrare.com är en plattform för seriösa artister. Här finns inga hafsverk eller NFTs med låg kvalitet listade. Det är som ett online konstgalleri med många avancerade verk.

Niftygateway.com är en marknadsplats med fokus på mer digitala samlarföremål. Här kan man ladda upp musik, videor och bilder. Det är lite dyrare att lista sin konst här jämfört med tex Opensea. På Niftygateway accepters betalkort vilket gör att de skiljer ut sig från övriga aktörer.

Bra att tänka på när man skall börja med NFTs

Nästan alla transaktioner sker med Ethereum och tyvärr så är det ganska stora transaktionskostnader så kallade gas fees när man handlar med Ethereum. När man gör små transaktioner så kan dessa avgifter bli ganska höga procentuellt.

NFT marknaden är ganska ung och därför våldsamt volatil. Det är stora svängningar i priser och det är lätt att förlora pengar med dålig research och felaktiga strategier. Man skall aldrig gå in med för mycket pengar direkt i sådant här. Bättre att satsa lite och sedan lära sig på vägen.

Minst risk tar man såklart när man skapar egen digital konst. Men det är ju inte bara så att man kan ladda upp en bild och tro att det sedan bara är att casha in automatiskt. Man måste marknadsföra sin konst och göra den populär på sociala medier som Twitter och Discord innan någon hittar konsten och är villig att köpa.

Att investera i NFTs innebär hög risk och det är ingenting man skall göra om man inte har rätt kunskaper. Satsa aldrig mer pengar än vad du har råd att förlora. Kom ihåg att där det finns chans att tjäna mycket pengar finns det också stora chanser att man förlorar pengar.

Önskar du att lära dig mer om NFTs? Besök kryptobull.se

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...