Tjäna pengar på Redbubble

av | Aug 19, 2021 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

tjäna pengar på redbubble

Att ladda upp gratis bilder och tjäna pengar låter nästa för bra för att vara sant, men är man lite kreativ så finns det goda möjligheter. Det bästa med denna metod är att den är helt gratis, ingen domän, ingen hemsida eller annat som kostar pengar.

Ladda upp gratis bilder och tjäna pengar på Redbubble.

Redbubble.com är ett print-on-demand företag där man kan lägga upp sina egna bilder, konstverk eller bilder man har rättigheter till. Det är viktigt att se till så att bilden man laddar upp inte är copyright skyddad, bättre to be safe than sorry.

Man kan sätta sina bilder på T-shirts, Sweatshirts, Kaffekoppar, Mobilväskor, Klistermärken, affischer osv. Det finns massor med olika produkter i Redbubbles katalog så det är bara att välja och vraka. Med bara en enda bild kan man sälja massor med olika produkter.

Redbubble har fasta priser på sina produkter men man kan själv välja vilken vinstmarginal man vill ha. En Sweatshirt kan tex kosta $20, säg att man vill tjäna $15 per försäljning, då blir priset för kunden $35. Tycker man att det är för dyrt så kan man alltid sänka sin marginal. Att testa priset i början är ett bra sätt att kolla vad folk är villiga att betala.

Minsta summan för uttag är $20 som betalas ut den 15 varje månad. Pengarna som betalas ut är för föregående månads försäljning, så man måste alltid vänta en månad på att få sina pengar. Redbubble betalar ut till bankkonto eller PayPal.

Det är viktigt att de bilder som man laddar upp är av hög kvalitet, det finns rapporter om kunder som fått produkter med dålig bildkvalitet och man vill ju inte få dåliga Reviews helt i onödan. Ibland kan bilder som är helt ok bli borttagna, men ladda upp dem igen och då brukar det funka utan problem.

Vilka förkunskaper krävs för att tjäna pengar på Redbubble?

Eftersom Redbubble har global försäljning så behöver man kunna skriva ok på engelska, kunna redigera bilder och förstå instruktioner. Annars så behövs inga speciella förkunskaper mer än att man är lite kreativ och tycker det är roligt att testa på nya saker.

Ladda ner gratis bilder

Man kan självklart använda egna bilder men för att spara tid och kanske pengar så är det enkelt och effektivt att ladda ner bilder gratis, som man får använda helt fritt. De bästa sidorna för det tycker jag är rawpixel.com, pixabay.com och unsplash.com. Man kan även använda canva.com och snabbt designa unika saker, utan kostnad.

Redbubble SEO

SEO är lika viktigt som att ladda upp en bra bild. Utan rätt titel, tags (nyckelord) och en bra beskrivning blir det svårt för potentiella kunder att hitta din redbubble produkt. Titeln är det viktigaste för utan en bra titel är det svårare att sälja. Kolla upp dina konkurrenters titlar och få inspiration till hur dina titlar kan se ut.

Tags är inte lika viktiga som titeln utan har sekundär betydelse. Man kan använda upp till 15 tags, men släng inte upp några ogenomtänkta tags utan tänk noga ut vilka tags som bäst beskriver din produkt. Man separerar tags med komma och en tag kan innehålla flera ord.

En bra produktbeskrivning är som ett litet säljbrev. Den innehåller det nyckelord som beskriver din produkt bäst och andra övertygande, problemlösande ord och fraser. Snabbast att lära sig skriva bra beskrivningar är att återigen kolla dina bästa konkurrenter för tips och idéer.

Redbubble Alternativ

society6

Society6 har lite mindre fokus på kläder och mer fokus på konst och affischer. De är inte lika stora som Redbubble och har mindre organisk trafik till sin sida. De har många följare på sociala medier och kör email utskick för att på så sätt öka trafiken till deras produkter. Society6 är ett bra komplement om man gillar konst och hemdekor.

zazzle

Zazzle har en svensk sida men det är bättre att satsa internationellt om man vill sälja mycket. Jag har inte kollat in dem så mycket men de fungerar på samma sätt som redbubble. En sak som är lite trist är att om man vill tjäna mer än 14% på en produkt så kan man råka ut för extraavgifter. Men är 14% ok så är zazzle helt klart värt att testa.

För att tjäna pengar på redbubble behöver man tid, motivation och energi. För övrigt är det helt gratis och ett mycket bra sätt att skaffa en extrainkomst på.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...