Tjäna pengar på undersökningar

av | Mar 5, 2020 | Tjäna pengar | 2 Kommentarer

Tjäna pengar på undersökningar

Vill du tjäna pengar på undersökningar? Genom att göra undersökningar på nätet kan du koppla av med en kopp kaffe, svara på frågor och tjäna pengar under tiden.

Många tycker det är kul att svara på enkäter och delta i marknadsundersökningar, men få vet att man kan få betalt för det. Att få svara på personliga och ingående frågor samtidigt som ens integritet skyddas kan kännas som att man blir sedd och att någon bryr sig om ens åsikter. Detta kan kännas smickrande och göra att man växer lite som människa. Men förutom ökat självinsikt kan du även få en fetare plånbok.

Hur gör man för att tjäna pengar på undersökningar?

Om du googlar lite kommer du att hitta en mängd sidor, forum och paneler med tips och råd angående hur man kan tjäna extra pengar på undersökningar. Flashback har till och med en egen tråd dom att tjäna pengar på undersökningar och här diskuteras flitigt vad som är lönsamt och vad man ska akta sig för inom branschen. För alla är inte seriösa och långt ifrån alla betalar bra för att du deltar i undersökningar.

Vissa företag verkar tro att folk ställer upp på vad som helst – gratis – bara för att de tycker att det är kul. Andra värdesätter att du lägger tid och energi på att försöka svara så utförligt och ärligt som möjligt. Det gäller att veta var man ska leta. För att tjäna pengar genom att svara på undersökningar kan du registrera dig på en sida som förmedlar undersökningar online.

Tjäna pengar på undersökningar online

Tjäna extra pengar på undersökningar genom att delta i marknadsundersökningar. Hur mycket kan man tjäna på undersökningar? Det beror på vilken typ av undersökning. Är det några korta frågor kan du få några tior, men är det en större undersökning som löper över tid, där du får återkommande enkäter att fylla i, kan du tjäna flera hundra kronor.

Du kanske inte blir miljonär på att göra undersökningar, men du kan skapa en bra extrainkomst för en relativt liten arbetsinsats. Ju fler undersökningar du anmäler dig till, desto mer pengar kan du också tjäna. En del företag och marknadsundersökningsbyråer betalar rätt saftiga summor för att få sina frågor besvarade. Och ju mer relevant och seriös du är, desto större är sannolikheten att de kommer att anlita dig igen.

Tjäna pengar omdöme

Så hittar du betalda undersökningar:

Börja med att registrera dig på några olika paneler och testa vilken du gillar bäst. Ebuno, Blueberry Land, Surveybee och Triaba är omtyckta samarbetspartners där man kan tjäna pengar snabbt genom att besvara undersökningar. Det råder konkurrens mellan de olika aktörerna och de tävlar om att vara det bolag som erbjuder de bäst betalda undersökningarna i Sverige.

Ebuno, Blueberry Land och Triaba är så kallade ”cint-paneler”. Cint betyder företag som erbjuder marknadsundersökningar och genom sina hemsidor skaffar de användare som är villiga att ställa upp på dessa. Det finns många olika cint-paneler och det är en god idé att vara med i flera – åtminstone tre stycken. Eftersom undersökningar kan dyka upp oregelbundet och utspritt över tid kan du öka du dina chanser till bättre inkomst genom att ha fler krokar ute.

OpinionAPP – Paneler för betalda undersökningar

För att kunna göra och tjäna pengar på undersökningar kan du behöva ladda ner en app, vilket ger dig tillgång till sidorna direkt i mobilen. Du får reda på hur lång tid varje undersökning beräknas ta och du kan också se hur stor ersättningen är. För en undersökning som tar 5-8 minuter kan du till exempel få 7-12 kronor. Det kan låta lite, men här gäller det att tänka ”många bäckar små”. Försök även att aktivt leta efter de uppdrag som ger bäst betalning. Vissa kan det vara värt att avstå, om du anser att de tar för mycket tid.

Via OpinionAPP kan du svara på enkäter och få betalt för varje undersökning. Antalet frågor varierar och de tar olika lång tid att genomföra. Vissa undersökningar kan ge 10 kronor för 15 minuter, medan andra kan ge 5 kronor för 4 minuter. Det är svårt att säga exakt hur mycket pengar det kan bli i slutänden, men några hundralappar per månad kan du få ihop utan några större problem.

Det finns många olika paneler att välja på och här följer en lista över olika aktörer:

Tjäna pengar med olika paneler

Vissa lägger mycket tid med förhoppningen om att tjäna mer, men betalda undersökningar gör sig nog bäst som extrainkomst. Kanske något att fördriva tiden med medan du sitter på pendeltåget eller bussen hem från jobbet och ändå slösurfar i mobilen? Det är större chans att tjäna mer om man registrerar sig på flera plattformar samtidigt. Bra paneler är bland annat YouGov, M3 Panel, i-Say, Åsiktstorget, Din åsikt och LifePoints.

Här kan du tjäna mellan 10 och 50 kronor för undersökningar som tar mellan 5 och 30 minuter. Men förutom pengar finns det även andra typer av ersättningar. Presentkort i välkända butiker (som CDON, Asos, Zalando och iTunes) är väldigt populära. Du kan också välja på olika premier samt delta i utlottningar där du kan vinna både stora och små vinster. Dessa möjligheter blir som en extra morot där du kan få ganska bra betalt för dina insatser. Dina vinstchanser ökar också för varje genomförd undersökning.

Hur får man ut pengarna?

När du är inloggad på ditt konto kan du klicka dig vidare till ”belöningar” och se alla pengar du tjänat. Du kan även ta ut pengarna och då sätts de in på din bank eller betalas ut via PayPal.

2 Kommentarer

 1. Martin Halldén

  “googlekonto”? Är inte vanlig inloggning OK ? E-post: [email protected]

  Frågan Ställs till flera företag:Toluna,You Gov,Blueberry,I-say,M3-panelen,Din Åsikt,

  Åsiktspanelen osv?

  Svara
  • Erik L

   Hej Martin.

   Jo du kan använda din e-mail, men många företag gör det enklare så att man kan använda sitt Googlekonto eller Facebookkonto osv.
   Man får välja själv.

   /Erik

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Bästa Indexfonderna 2022
Bästa Indexfonderna 2022

Indexfonder är kanske den bästa sparformen som finns. Man får en bred spridning av aktier till en låg avgift. För allra de flesta småsparare är förmodligen indexfonder att föredra jämfört med att spara direkt i aktier. I denna artikel går vi igenom de bästa...

Bästa Globalfonderna 2022
Bästa Globalfonderna 2022

En bra och billig globalfond är en viktig del i en fondportfölj. Genom att sprida riskerna globalt kan man minska förlusterna vid en lågkonjunktur och samtidigt öka vinsterna på snabbt stigande marknader vid en högkonjunktur. Det finns många faktorer som påverkar...

23 Fonder med låg avgift 2022
23 Fonder med låg avgift 2022

Att spara i fonder med låg avgift är nästan alltid en bra idé. Fonder med dyrare avgift presterar sällan bättre och övertid kan avgifterna äta upp en stor del av vinsten. Att välja rätt fonder när man bygger en fondportfölj är viktigt eftersom man ofta har en lång...

Kan man köpa och sälja aktier samma dag?
Kan man köpa och sälja aktier samma dag?

Att kunna handla snabbt är väldigt viktigt av flera skäl, för man skall köpa och sälja aktier samma dag vill man inte ha fördröjningar som gör att man köper till högre pris eller säljer med förlust. Självklart kan man köpa och sälja aktier samma dag. Utan snabba köp...

21 bra affärsidéer 2022
21 bra affärsidéer 2022

Här kommer 21 färska affärsidéer för 2022. Skall du starta eget, skaffa en sidoinkomst eller få idéer till utbildning? Då är denna lista kanske något för dig. Lista med 21 affärsidéer för 2022: Virtuell assistent En virtuell assistent sköter varierande administrativa...