Tjäna pengar på att testa produkter

av | Feb 29, 2020 | Tjäna pengar | 0 Kommentarer

Tjäna pengar på att testa produkter

Det går faktiskt att tjäna pengar på att testa produkter. Många företag i olika branscher vill veta hur deras produkter fungerar och vad som behöver förbättras. Genom att bli en produkttestare så får man möjlighet att kolla in nya produkter och tjänster samtidigt som man får betalt.

Så kan du tjäna pengar på att testa produkter och tjänster

Man behöver tillgång till mikrofon och webbkamera för att bli accepterad hos de flesta produktestar-plattformar. Eftersom man kan få bra betalt för en recension så krävs det att man lägger ner lite tid. Presterar man bra så ökar chansen att man får göra fler tester med högre utbetalningar.

I Sverige är det tyvärr ganska tunnsått med produktestar-plattformar, men kan man engelska så finns det flera webbsidor att välja bland. Man kan tjäna ungefär $3 – $60 per test eller timme och man behöver ett PayPal konto för att kunna få sin lön utbetald.

Här är några testarplattformar som man kan börja med:

Usertesting

UserTesting

Usertesting är en global plattform med massor av företag som kunder. Om du kan prata engelska så kan du som svensk registrera dig och få uppdrag. Innan man kan bli godkänd som testare så får man göra ett litet provtest. Det är inget avancerat test men gallrar bort oseriösa personer.

Man tjänar pengar genom att recensera en hemsida, en app eller produkt. En 20 minuters videorecension där du delar med dig av dina tankar och synpunkter ger dig $10. Det är inga stora summor med man kan tjäna upp till $60 per test när man blivit lite varm i kläderna.

Userbrain

Userbrain

Userbrain är också en välkänd testarplattform och det är möjligt för svenskar att registrerar sig hos dom om man behärskar engelska i tal och skrift. För att bli godkänd så får man göra ett kvalificeringstest som tar mellan 5–15 minuter.

Man tjänar $3 per test som tar 5–15 minuter. Man behöver antingen deras Chrome extension installerad eller en iOS app. Det är viktigt att man har en fungerande mikrofon eftersom man måste prata in sina synpunkter verbalt. När man tjänat ihop $10 så kan man begära en utbetalning till PayPal.

TestingTime

Testingtime

TestingTime är ett europeiskt företag med säte i Zürich. Man kan både testa produkter eller delta i studier på deras plattform. När man deltar i en studie så gäller det att vara i tid framför datorn eftersom de görs i realtid över nätet.

Det är lätt att registrera sig hos TestingTime. Skriv bara lite om dig själv och vänta sedan till du får ett anpassat test som tar ca 3 minuter att göra. Man kan tjäna upp till €50 per timme, och när det gäller att få delta i en studie eller göra ett test så gäller regeln: först till kvarn.

Userfeel

Userfeel

Userfeel testar webbsidor. Som testare kan du tjäna $10 per test som tar 10–20 minuter att genomföra. Man kan få test på sitt eget språk men som svensk så är det bättre att satsa på engelskan eftersom de flesta chanser till testjobb inte är på svenska.

För att bli godkänd efter registrering så måste man göra ett kvalificeringstest. Man behöver en mikrofon för att kunna genomföra tester och det är bra om man har lite erfarenhet av att recensera hemsidor. Det gäller att ge bra information annars så får man kanske bara göra ett test.

IntelliZoomPanel

IntelliZoomPanel

IntelliZoomPanel är en del av Userzoom och specialiserar sig på UX-tester, produkt tester mm. UX betyder användarvänlighet och innefattar en mängd olika delar som man kan förbättras genom tester och marknadsundersökningar.

För att bli godkänd på deras panel behöver man efter registrering svara på tre profilfrågor. Man kan tjäna mellan $2 – $10 per studie beroende på komplexitet. Varje test tar ca 10–20 minuter och man får betalt till PayPal efter 21 dagar. När man gjort ett test tar det ungefär en vecka innan det är godkänt för utbetalning.

Finns det svenska plattformar där man kan tjäna pengar på att testa produkter?

Det finns svenska företag som Smartson och Buzzador där man kan få testa produkter. Men är man ingen stor influenser på Instagram eller YouTube så kan man inte tjäna pengar på produkttester. Man får behålla produkten man testat för det mesta, men skall man tjäna pengar så är det inte främst i Sverige som man skall leta.

Det är möjligt att tjäna en ganska bra extrainkomst på att testa produkter, men för att kunna leva på det krävs att man lägger ner mycket tid. Kan man engelska dåligt eller är ovan att prata i mikrofon direkt över nätet så är det viktigt att man tränar upp sin förmåga. Ingenting är gratis och har man inga pengar så får man investera sin tid.

Ingenting är omöjligt när det gäller att tjäna pengar på nätet och är man väldigt aktiv på flera testplattformar samtidigt så ökar ju chansen till att man kan tjäna mer. Vill du inte använda dig av en testplattform så kan man ju start en egen hemsida, YouTube kanal eller Instagramkonto och testa produkter den vägen.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tjäna pengar på att sälja bilder
Tjäna pengar på att sälja bilder

Du har säkert hört det förut men kan man verkligen tjäna pengar på att sälja bilder? Ja, om man använder sig av olika metoder så finns det goda möjligheter att tjäna lite extra pengar. Sälj dina bilder och tjäna extra pengar. Att lägga ut sina bilder till försäljning...

Tjäna pengar på NFTs
Tjäna pengar på NFTs

Att tjäna pengar på NFTs (Non-fungible tokens) är ett ganska nytt fenomen men trots det omsätter denna handel stora belopp. För att börja handla med NFTs behöver man inte vara en digital konstnär eller kryptomiljonär. Det gäller bara att vet hur man skall börja. Börja...

Starta med dropshipping
Starta med dropshipping

Dropshipping är inget nytt men har blivit väldigt populärt de senaste åren. Men hur startar man med dropshipping och hur hittar man produkter att sälja? Det går vi igenom i denna artikel. Så fungerar dropshipping Dropshipping innebär förenklat att ett...

Investera i bostäder och fastigheter
Investera i bostäder och fastigheter

Man behöver inte vara miljonär för att börja Investera i bostäder. Det kan vara en bra post i en investeringsportfölj. Vi kollar in vilka de främsta plattformarna är som passar bäst för oss i Sverige. Så kan man börja investera i bostäder och fastigheter Kameo är en...

Investera i p2p lån
Investera i p2p lån

Att investera i p2p lån har blivit ganska populärt eftersom det ger en stadig inkomst till relativt lagom risker. I Sverige finns det främst 6 stycken bolag som erbjuder någon form för att investera i lån. Vi kollar in vilket som är bäst just nu. De 6 bästa...